Polaganje posmrtnih ostataka Mire Marković obaviće se u subotu u 15 časova u Požarevcu.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković biće položena u grob u Požarevcu u subotu u 15 časova, potvrdio je njen sin Marko Milošević za BK televiziju.

Tako će biti ispunjena njena želja da počiva ispod lipe pored svog supruga Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, sa kojim je u braku dobila ćerku Mariju i sina Marka.

Podestimo, Mira Marković je preminula je u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

(FOTO) MARKO I MARIJA SE OPROSTILI OD MAJKE: Umrla je u izbeglištvu u Moskvi

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice, a od 2003. godine živela je u Rusiji. Rođena je 10. jula 1942. godine u selu Brežane nadomak Požarevca. Ćerka je Mome Markovića, jednog od najznačajnijih sprpskih komunista i revolucionara, i Vere Miletić, koju su okupatori streljali 1944. godine.

MRKONJIĆ O SAHRANI MIRE MARKOVIĆ: Red je da država pomogne!

Sa suprugom Slobodanom Miloševićem se upoznala u vreme gimnazijskih dana, a u braku su dobili ćerku Mariju i sina Marka. Bila je profesor sociologije na PMF u Beogradu, a sociologiju je predavala i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here