Bokan je u saopštenju naveo da je Čović lično instruirao vređanje čelnika aktuelnog šampiona ABA lige u drugom meču finalne serije.

Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću iznieti stav o prethodnim dešavanjima u želji da izađem u susret brojnim zahtevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje. Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima – navodi se u Bokanovom saopštenju.

ZVEZDA BRUTALNO ODGOVORILA REPEŠI! Sa Malog Kalemegdana poručili Hrvatu da se malo bolje informiše!

Bokan je potom žestoko udario na Čovića rekavši koja je suštinska razlika između njih dvojice.

To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva. Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima – navodi Bokan.

OVO JE BIO LINČ, NISAM TO DOŽIVEO U SVOM ŽIVOTU! Trener Budućnosti grmeo nakon poraza od Zvezde, pominjao ŠIPTARE I USTAŠE!

On je rekao da se klub obratio ABA lige uz podsećanje da govor mržnje pod hitno mora biti sankcionisan.

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj meri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne smije tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsednika klubova – stoji u saopštenju i pozvao navijače svog kluba da ne uzvrate gostima iz Beograda istom merom u trećem meču finalne serije, koji se u sredu igra u “Morači”.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here