Ðurić je rekao da je na Rudnik došao kako bi Srbima sa KiM, koji pešače četvrti dan, preneo pozdrave građana koji im se dive, a koji će ih, kako kaže, raširenih ruku sačekati u Beogradu 19.aprila na skupu “Za budućnost Srbije”.

Čekamo njih kao kao što čekamo i celu Srbiju koja se bori za budućnost Srbije i koja želi da se o našoj zemlji odlučuje, a ne u stranim ambasadama i drugim centrima moći. Želimo da Srbijom upravljaju oni za koji će se boriti za KiM, za bolju ekonomsku budućnost i snažne i stabilne institucije – naglasio je Ðurić.

Zahvalio je Srbima sa KiM koji ulažu ogromnu snagu i energiju da pošalju poruku da se, kaže, svi zajedno u Srbiji složno borimo za bolju.

Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, Srbi sa KiM svojim podvigom pokazuju da su spremni da se bore za budućnost Srbije i da ne žele da otadžbinu prepuste onima koji su je razarali i pljačkali u prošlosti i potpuno zanemarili srpske nacionalne i državne interese, posebno na KiM.

Došao sam da im lično kažem da ih veoma poštujem i da im se divim jer znam da to nije nimalo lako i jednostavno. Prati ih loše vreme, kiša i vetar, svakog dana pređu između 25 i 40 km, danas im je jedna od najtežih deonica – kazao je Ðurić.

Nenad Georgijev, jedan od 29 Srba sa KiM koji pešače do Beograda, zahvalio je Ðuriću što ih je obišao i dao snagu da nastave put kako bi 19.aprila bili u prestonici na skupu “Za budućnost Srbije”.

Tanjug/Rade Prelić

Želimo da podržimo predsednika Vučića koji vodi politiku da od Srbije stvori što jaču i ekonomski stabilniju državu i politiku koja je jedini garant opstanka i ostanka Srba na KiM – rekao je Georgijev.

Srbi sa KiM danas su prešli deonicu od Preljina do Rudnika, odakle su nastavili ka LJigu, a kažu da usput nailaze na podršku i gostoprimstvo u mestima kroz koja prolaze.

Dalibor Vukićević iz Leposavića kaže da su svi na broju, da niko nije odustao i da, osim žuljeva, od pešačenja nemaju većih tegoba.

Naporno je, ali nije neizdrživo. Jedina prepreka nam je kiša, ali imamo kabanice – naveo je Vukućevuć i dodao da su za četiri dana prepešačili oko 140 km.

Zaputili su se peške ka Beogradu jer, kaže, svi veruju u politiku predsdnika Vučića za koju veruju da je najbolja za Srbe na KiM.

Tanjug/Rade Prelić

– Jedino njemu i u njega verujemo i to nas je ohrabrilo da krenemo – rekao je Vukićević.

Grupa je nastavila ka Ljigu noseći barjake sa zastavama Srbije, a na čelu kolone je transparent sa porukom “Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića”.

Srbi su se na put ka Beogradu uputili iz opštine Leposavić sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada pešačili su preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca i Preljine nastavljajući ka Ljigu i Stepojevcu do prestonice.

Na put ka Beogradu ispratili su ih predsednici privremenih organa opština Kosovska Mitrovica i Leposavić Aleksandar Spirić i Zoran Todić.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here