Bošnjaci i Hrvati namerno plasiraju stravične laži o navodnom genocidu u Srebrenici kako bi se genocid u Jasenovcu i u celoj NDH gurnuo u drugi plan. To je apsolutno nedopustivo!

Ovo kaže poznati američki pisac i publicista Džared Izrael. On ističe da se kompletnoj javnosti nasilno nameće zaključak: “Ustaše su bile loše, ali, evo, vidite da su Srbi mnogo gori”! Prema njegovim rečima, tvrdnje da je u Srebrenici počinjen najveći genocid posle Drugog svetskog rata sramotne su jer je to čista laž. Izrael tvrdi da je pravi genocid, u kojem je ubijeno oko 2.000 i proterano 250.000 ljudi, počinjen 1995. u Republici Srpskoj Krajini!

‘Svete i lažne žrtve’

Američki stručnjak podvlači da svi svetski mediji, pa tako i oni u SAD, svake godine u julu naprave pravu poplavu vesti o Srebrenici bez bilo kakve provere.

Srebrenicom pokušavaju da zamene Jasenovac na način da se kaže “ustaše su bile loše, ali, evo,

SRBOLJUB ŽIVANOVIĆ

AKADEMIK

Srebrenica je bila potrebna da bi se, kao protivteža za genocid prema Srbima u NDH, pripisala srpskom narodu i kao opravdanje za prvo bombardovanje Srba, pola veka od instaliranja NATO.

vidite da su Srbi mnogo gori”, što je nedopustivo. Svake godine se pojavljuju novi svedoci koji pričaju svoje navodno strašne priče i govore o onome što se njima navodno dogodilo, a praktično niko kritički ne posmatra sve što se objavljuje. Tvrdnje da je u Srebrenici počinjen najveći genocid posle Drugog svetskog rata sramotne jesu prosto zato što se to tamo nije dogodilo. Pravi genocid, u kojem je ubijeno oko 2.000, a proterano 250.000 ljudi, počinjen je u Republici Srpskoj Krajini – kaže Izrael, a prenosi ‘Glas Srpske’.

GIDEON GRAJF IZNEO ŠOKANTNE PODATKE: Ustaše su imale 57 metoda za ubijanje Srba, Nemci su ubijali ‘čisto’, na distanci, A HRVATI SU U TOME UŽIVALI!

Izrael dodaje da je devet godina studiozno pratio izjave svedoka pred Haškim tribunalom.

To je nemoguće šta su sve svedoci tamo govorili. Bilo je tu strašnih priča, kao recimo kako je stari čovek nosio dvoje dece, a onda ga je zaustavio srpski vojnik, rekao mu da spusti decu i ubio ih. To su strašne priče, a najstrašnije je što su lažne. Ljudi na Zapadu veruju u lažne priče svedoka iz Srebrenice jer tim svedocima niko nije smeo da kaže da lažu. Njih svi tretiraju kao svete žrtve i niko njihov status nije smeo ni slučajno da dovodi u pitanje – navodi Izrael.

Komentarišući sve ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da američki stručnjak govori strašnu istinu.

Kao američki Jevrejin i diplomac sa Harvarda, Izrael nema razloga da bude prosrpski nastrojen, osim što ume da razdvoji istinu od laži. On shvata da se protiv Srba povampirila ustaška koalicija iz Drugog svetskog rata, kao što shvata da je Haški tribunal politički instrument čiji je zadatak da sakrije trag pravih agresora i zločina protiv mira. Izrael raskrinkava lažna i kontradiktorna ‘svedočenja’ “Majki Srebrenice” i priprema i knjigu o tome, za šta zaslužuje podršku i Republike Srpske i Srbije – ističe Pavić.

Žele da potčine Srbe

Istoričar Saša Adamović ne sumnja da je Hrvatima neophodna relativizacija genocida nad Srbima u NDH.

Na tome se uveliko i odavno radi. Bošnjacima guranje priče o ‘genocidu’ u Srebrenicu služi i za ukidanje RS. Cilj im je da kroz unitarizaciju BiH ostvare dominacija Bošnjaka nad Srbima, ali i Hrvatima – zaključuje Adamović.

LINTA: KOLINDA I PLENKOVIĆ U JASENOVCU SE RUGAJU ŽRTVAMA! Promovišu ustaštvo, a onda glume nevinašca i antifašiste!

Starović: Opasan plan protiv Srba


Istoričar Nemanja Starović kaže da izdvajanje jednog surovog ratnog zločina iz opšteg konteksta ratnih zbivanja u BiH stvara opasan narativ.

– Međunarodni akteri žele da osnaže poredak koji su uspostavili na Balkanu. Bošnjaci potenciranjem mita o genocidu u Srebrenici žele da utemelje nastojanja za ukidanje RS, dok Hrvati interes vide u relativizaciji pojma genocida i prebacivanju istorijske stigme najstrašnijeg zločina sa nacističke NDH na RS. Ma koliko agresivno takav narativ bio nametan, teško da može da pusti dublji koren jer ne prolazi test zdravog razuma – ističe Starović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here