Fotografija susreta objavljena je na Instagram profilu predsednika Budućnost Srbije.

Vučić je nedavno na mitiningu u okviru Budućnost Srbije u Novom Sadu izrazio zadovoljstvo šaradnjom predsednikom Skupštine Vojvodine i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom i istako da su Mađarska i Srbija i Mađari i Srbi iskreni prijatelji i da sarađuju u obostranom interesu bolje nego ikada ranije.

Predsednik Vučić i mađarski premijer Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region.

Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije.

Predsednik Srbije se i ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave, koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao “to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi”, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je premijera Orbana upoznao sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja taksi na srpsku robu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here