Naš reprezentativac briljirao je u dresu omladinskog tima crveno-belih, a njegovim impresivnih partija sećaju se svi koji su tada radili u klubu.

JOVIĆ NA NASLOVNOJ STRANI “MARKE”! On je Realova DEVETKA!

Najveće je to što mu je Crvena zvezda usadila, taj pobednički mentalitet i osećaj za gol i da iskoristi svaku šansu – priča trener mlađih kategorija Zvezde Slavoljub Đorđević, koji dodaje da je Luka i zbog snage i zbog “jake glave” odskakao od svojih saigrača iz generacije.

Početak je bio težak, ali se vremenom sve isplatilo.

Reuters

Počeo sam u jednom klubu pored mog mesta sa pet godina, posle sam otišao u Beograd gde sam dobio ponudu od jednog trenera iz Crvene zvezde da dođem na probu u najveći klub u Srbiji -priseća se Jović za “Dojče Vele”.

Bio je cimer sa, gle čuda, još jednim biserom Zvezdine škole, Dejanom Joveljićem koji je krenuo stopama svog bivšeg saigrača.

(VIDEO) SANČO VRATIO BORUSIJU NA VRH! Mladi Englez sa dva gola srušio Majnc

Jedno vreme smo i živeli na Petlovom Brdu, to je odavde (od Marakane) udaljeno nekih sat vremena. Zajedno smo se budili ujutru u 6, petnaest do sedam da bismo uskakali u prvi autobus da bismo stigli na trening, čas, pa posle toga smo odradili, završili školu i trening i tek oko pet se vraćali nazad – priča Joveljić.

Kada je Nenad Lalatović stigao na “Marakanu” mogao je svojim očima da se uveri kakav se talenat krije u omladinskoj školi njegovog tadašnjeg kluba.

Snažan je, hrabar je, za tu konstituciju jako brz i eksplozivan. Jako je bitno kad imate takvog igrača od kog se igrači odbijaju. Još ako zna da da gol kao što Luka zna, onda se njemu predviđa jedna blistava karijera koju će tek da ima iako je ima već sad – opisao je Lalatović.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here