Pokušavao je Hrvat da sakrije emocije, ali nije mogao pa je nakon utakmice grmeo pred novinarima.

I ON JE BIO TU! Nakon incidenta Kalinić ponovo bodrio Zvezdu u “Pioniru”

Ovo nije bila atmosfera, ovo je bio linč. Besmisleno mi je da pričam o košarci, u životu ovako nešto nisam doživeo – rekao je Repeša, a onda u dahu nastavio:

U 57 godina prošao sam sve i teške terene i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i fajnal forovima i prvenstvima, ali žao mi je što moram da kažem da nikad nisam doživeo ni video ovakav linč. Žao mi je što je to tako. Pre svega radi košarke i svih nas i vas, mislim da ovo nema veze sa sportom. Od dolaska ovde do samog završetka da moram baciti odelo zato što je puno hrkotine, to je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam i u Bolonji derbije, mnogo , ali sve to ima granicu dokle se ide. Strašno mi je žao i krivo. Da me pogrešno ne razumete, ja imam veliki broj Srba prijatelja i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dam ih za sve na svetu i sačuvao sam kad su bili teški trenuci i ostali smo zajedno. Ali, ovo najblaže rečeno psihijatrija najtežeg reda. Zašto je to tako, ko je tome kumovao… Ne vidim smisao da se igra dalje, jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, arena i strašno mi je žao – dodao je trener Podgoričana.

Usledilo je pitanje novinara o tenzijama koje su vladale tokom prošlogodišnje finalne serije ABA lige.

(VIDEO) DA LI “DELIJE” TREBA DA SE ZABRINU? Perperoglua izneli sa terena!

Znam da je bilo tenzija, ali nisam ulazio u to. Kao što sam sa Ilićem popio kafu pre utakmice i sa drugom iz Čapljine pojeo ručak. Ako sad počnem da pričam, pogrešno ćete me shvatiti. Najveći moj rezultat u životu nije ni sportski, ni ekonomski, najveći je da sam sve njih zadržao i to smatram svojim najvećim gubitkom u životu. Ko je ovde kriv? Ustaše, Šiptari, Amerikanci, Slovenci, Francuzi…ne znam ko je više kriv? To je jedna kolektivna histerija. Gledate ljude u oči kako pene i galame, pljuju ljude. Samo me strah da ne otvaramo diskusiju da me pogrešno ne shvatite – naglašava Repeša koji je nakon toga čestitao protivniku.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here