Slobodan Milošević umro je u pritvoru Haškog tribunala 11. marta 2006. godine, a sahrenjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu 23. marta.

Sahrani koja je protekla bez verskog obreda, nije prisustvovao niko od članova najuže porodice, jer, kako su naveli, nisu dobili dovoljne garancije za svoju bezbednost. Nad kovčegom su pročitana pisma njegovog sina Marka i supruge Mirjane Marković.

U oproštajnom pismu Mire Marković, piše da se Milošević iz strašne haške tamnice vratio u svoju zemlju, njihovoj kući, na mesto koje je voleo najviše na svetu.

PREMINULA MIRA MARKOVIĆ, udovica Slobodana Miloševića!

Ovim rečima se Mira oprostila od supruga:

– Sad nisam tu, uz tebe, u našoj zemlji, kod naše kuće. Zlikovci koji su te ubili u haškoj tamnici hoće i moju glavu, možda i glave naše dece. Hoće da unište svaki trag životu koji liči na tvoj, pre svega moj. Nas dvoje smo uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde se vodi veličanstvena bitka za slobodu naroda i ljudi, za ravnopravnost među njima, za dostojanstvo ljudskog života – istakla je u pismu Mira Marković.

KO JE BILA MIRA MARKOVIĆ Najveća ljubav Slobodana Miloševića, predsednica JUL i žena sa cvetom u kosi

Ona je navela da zna da će Slobodan Milošević biti večno živ za sve kojima je stalo da žive kao ljudi, a da će njegove haške ubice i njihove ulizice u našoj zemlji ostati zapamćene samo kao spletkaroši, ološ, potkazivači koje nikada nije dotakao nijedan oblik časti, kukavice koje o hrabrosti znaju samo iz bajki.

HOĆE LI BITI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MIRE MARKOVIĆ?! Sahranite me ispod lipe, pored mog Slobodana!

Miloševićeva supruga je ocenila da nije prvi put u istoriji da najvećeg čoveka likvidiraju najmanji ljudi.

– Već četvrti dan plače Srbija. Da je tako zaplakala pre šest meseci, kada si se teško razboleo i kad ti nisu dali da se lečiš ti bi danas bio živ. Ja ću ostati tamo gde si me ostavio i nastaviću gde sam stala. Voleću našu zemlju, našu decu, našu kuću. Boriću se za naše ideale, objasniću našem malom Marku zašto treba da se ponosi tobom. Čekala sam te pet dugih teških strašnih haških godina i nisam te sačekala. Sad čekaj ti mene. Voli te tvoja Mira.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here