Učenicima viših razreda osnovnih škola „Petar Petrović Njegoš” i „Sveti Sava” iz Gnjilana, „Marko Rajković” iz Vitine i „Veljko Dugošević” iz Raniluga, Durić je poželeo dobrodošlicu i lep boravak u Beogradu, a nakon toga su obišli Hram Svetog Save.

Osim Hrama predviđeno je da deca kasnije danas posete fudbalski stadion Crvene zvezde “Marakanu”, a tokom boravka u Beogradu i Kalemegdansku tvrđavu, Zoološki vrt, stadion Partizana.

U Sportskom centru „Banjica” za osnovce sa Kosova i Metohije biće odigrana revijalna fudbalska utakmica, najavljeno je ranije.

Tanjug/Sava Radovanović

Ðurić je deci sa KiM poželeo dobrodošlicu i podsetio da je Beograd njihov glavni grad.

– Srbija je njihova država koja će nastaviti da im pruža podršku za ostanak i opštanak – rekao je Ðurić.

Ðurić je podsetio da na Univerzitetu u južnoj srpskoj pokrajini ima više od 10.000 studenata i da je četvrti po veličini studentski centar, a po kvalitetu usluga u samom vrhu.

– Želim da pozovem na solidarnost čitavu Srbiju oko podrške nasem narodu na Kosovu i Metohiji, ovu poruku nikad nije dovoljno često ponavljati, a da bi se pomoglo i opstalo na Kosovu potreban je uporan i kontinuiran rad – rekao je Ðurić.

Tanjug/Sava Radovanović

On je naveo da će se zato nastaviti sa realizacijom 149 projekata koji podrazumevaju ne samo obnovu postojećih, već i izgradnju novih škola do septembra.

Očekujem da ćemo u preko 100 srpskih škola na KiM imati nove savremene učionice i mislim da je to najbolji signal da država Srbija ne samo da brine o sadašnjem trenutku, već da zajedno kao narod vodimo računa da nas tamo bude i u budućnosti, rekao je Ðurić.

Tanjug/Sava Radovanović

– Tamo gde su Srbi na KiM, tamo je i Srbija – poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Isticći da su mališani sa KiM najdraži gosti, poželeo im je lep i prijatan boravak u Beogradu.

– Na KiM se svako jutro budi hiljade srpske dece i nasa obaveza je da o njima brinemo i da sa njima učimo i podsetimo se šta je to Svetoslavlje – rekao je Ðurić.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here