Hor Sretenjskog manastira i zvanično je proglašen za najbolji crkveni hor na svetu i muški hor koji zajedno sa horom ansambla “Aleksandrov” predstavlja brend ruske horske umetnosti. Ovo je njihov prvi nastup u Beogradu, u koji dolaze na samo jedan dan da održe koncert jer ih već sutradan nakon beogradskog koncerta čeka nastup u Moskvi.

Hor i danas važe za jednu od najvećih i najlepših tajni Rusije zbog činjenice da su prvu i jedinu svetsku turneju održali 2007. godine, povodom objedinjenja Ruske pravoslavne crkve, kada su i muzički kritičari bili objedinjeni u oceni da je njihov nastup zaista vrhunsko muzičko i duhovno iskustvo i događaj sezone te godine u svetu.

MILOŠ BIKOVIĆ UKOPAO BRITANCE: ‘Balkanska međa’ nije propaganda! Ako se bave cenzurom jednog filma, OČIGLEDNO IMAJU VEĆIH PROBLEMA OD BREGZITA!

Od 2005. godine Hor Sretenjskog manastira je i ozvaničen kao hor koji prati službe patrijarha moskovskog i cele Rusije prilikom njegovih službi i pastoralnih poseta eparhijama širom Rusije. Bez obzira na sadržaj repertoara, koji uključuje duhovnu muziku, pesme u slavu otadžbinskog rata, kao i najlepše ruske romanse, njihove nastupe slušaoci s pravom nazivaju istinskim muzičkim liturgijama.

(VIDEO) KAD ŽELIŠ DA POMOGNEŠ, UVEK NAĐEŠ NAČIN! Klavijaturista Amadeus benda brine o deci bez roditelja!

Sastav i izbor glasova Hora Sretenjskog manastira čine ih fenomenom svetske muzike, a to je svakako zasluga dirigenta hora – Nikona Stepanoviča Žile.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here