– Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana – rekao Radojičić.

– To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje – ocenio je Radojičić i istakao da se ni “nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo”.

DA SE NE ZABORAVI! Širom Srbije se obeležava dve decenije od početka NATO agresije!


Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su “u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala”.

– Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju – rekao je beogradski gradonačelnik.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here