Predsednik i trener OK Gracaniča, Milan Dabić rekao je za Kos sev da je juče pušten ženski odbojaški tim iz Bajine Bašte, ali da danas nisu pustili ni jedan.

On je naveo da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebalo da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice.

Prema njegovim rečima, oni su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz, kako je objasnio, neformalnih kanala bili obavešteni da će utakmice biti odložene, jer gostima nece biti dozvoljeno da udu na teritoriju Kosova i Metohije.

Izuzetak koji je juce nacinjen za ženski odbojkaški tim Tara iz Bajine Bašte, bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dodu i danas u Zubin Potok.

Mi smo danas bili skepticni po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juce nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juce pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije – rekao je Dabic za “KoSSev”.

I predsednik odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice potvrdio je za “KoSSev” da je ovaj tim vraćen sa Brnjaka oko 14.00 casova zato što nisu posedovali dozvolu sportskog saveza Kosova.

Odbija se ulazak na Kosovo vozilu koje prevozi sedam igraca odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice. Lica ne poseduju odobrenje od sportskog saveza Kosova za odigravanje utakmice“, navodi se u dokumentu koji je urucen predstavnicima kluba po zabrani ulaska – kaže Nešovanović.

Ovo je jedan u nizu od sve ucestalijih primera zabrana ulaska sportskih timova iz centralne Srbije, napominje “KoSSev”.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here