10.50 – Ono što smo uradili za Bor u poslednjih nekoliko meseci trebalo je da uradimo pre 15 ili 20 godina. Imam puno poverenje u naše kineske prijatelje. Oni imaju puno poverenje u naše radnike. Uveren sam da vas pet hiljada možete da napravite razliku i da budete pokretač razvoja celog istoka Srbije – obratio se Vučić zaposlenima RTB Bor.

– Molim vas da budete marljivi i da pokažete da možemo da budemo kao najbolji rudnici i najbolje topionice na svetu. Hvala vam još jedanput što čuvate svoja ognjišta i što volite svoju Srbiju – rekao je Vučić.

– Novo rukovodstvo će samo u ovoj godini da uloži 160 miliona evra. U narednih nekoliko godina uložiće oko dve milijarde. Očekujemo da za šest godina bude petostruko ili šestostruko veća proizvodnja .

Predsedništvo Srbije

10.15– U proteklih nekoliko godina je između naše dve zemlje potpisano i realizovano mnogo projekata, ali očekujem da ih bude još više. Ovo je prekretnica za RTB i kompaniju Zi Đin, ali je i važan projekat za odnose Srbije i Kine. Ova kompanija je garant da će se u Boru ostvarivati rudarska proizvodnja u skladu sa najvećim svetskim standardima i kada je u pitanju efikasnost i kvalitet, ali i zaštita na radu i ekologija – rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Zi Đin Mining Group I Zi Đin Bor Copper.

Tanjug

10:05 – VUČIĆ U TOPIONICI “ZIĐIN”

Vučić je posetu Borskom okrugu počeo obilaskom pogona topionice bakra “Zijin Bor Cooper”.

Predsedništvo Srbije

10:00 – Očekuje se da predsednik Vučić obiđe pogon topionice bakra ZiJin Bor Copper d.o.o

Vučić će prvo razgovarati sa rukovodstvom kompanije, a zatim će se obratiti radnicima i obići pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom “Zijin Bor Cooper” Longom Hiem.

Tanjug

Kineska kompanija Ziđin je sredinom decembra prošle godine zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) i uplatila 350 miliona dolara.

Predsednik će posle pogona topionice bakra ZiJin Bor Copper d.o.o, očići Rogljevačke pivnice, gde će razgovarati s lokalnim vinarima.

U okviru posete predviđen je i obilazak završnih radova na zgradi Doma za decu i omladinu “Stanko Paunović” u Negotinu, kao i obnovljene Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Kladovu.

U Ratkovu će predsednik obići poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaće s lokalnim poljoprivrednicima, a za 17.00 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate građanima.

Kampanja “Budućnost Srbije” počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primedbe građana.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here