Rafa se namučio protiv Hačanova, a tokom susreta doživeo je i povredu. On još uvek ne zna kako će igrati polufinale.

Nadam se da ću biti spreman. Teško mi je da odgovorim, možete uvek da predstavite to na negativan način, ali ne mogu da garantujem šta će se desiti sutradan, niko ne zna… Moj cilj jeste da budem spreman za meč, ali ne mogu da garantujem kako ću se probuditi. Koleno je prvi put danas počelo da me boli – rekao je Nadal.

Nikada nije bila tajna da Rafa ne podnosi beton kao podlogu na kojoj se igra.

Ako sada kažem nešto, delovaće da uvek govorim negativno kada sam u nevolji. Ipak, rekao sam ovo često, i kada sam bio mlađi – istina je da se drugi sportovi igraju na lakšim podlogama, teško je naći tako tvrdu podlogu kao naša u tenisu. Sa agresivnim pokretima koje imamo još – rekao je Nadal.

RAFU NIJE IZNENADIO NOVAKOV PORAZ: Ništa novo, dešavalo se i ranije!

On je nastavio u istom ritmu.

Volim da igram na betonu, ali moje telo verovatno ne. Ne kažem to zbog lične koristi kako bi se više igralo na šljaci, nije to uopšte u pitanju. Znam da to neće uticati na moju karijeru, ali možda se u budućnosti promeni, možda za 15-20 godina, pronađemo rešenje da igramo na mekšim podlogama. Ne brinem se o tome šta se dešava tokom karijere, već posle, mi smo ljudi i teško je igrati na betonu i posle živeti normalno posle – zaključio je on.

Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz duela u kojem se sastaju Tim i Raonić.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here