On je tako odgovorio na pitanje RTS povodom podsećanja iz LDP-a da su se Zoran Ðinđić i Dobrica Ćosić zalagali za ideju razgraničenja kao rešenje za Kosovo i da misli da će “bolje proći od njih” u realizaciji te ideje.

– Da smo, kada je Ćosić to prvi put ponudio, to prihvatili, danas bismo bili članica EU. Danas bih sa sigurnošću mogao da kažem da će ”Foklsvagen” kod nas, ovako su nam šanse nevelike u poređenju sa zemljama EU, jer nismo članica, uz problem Kosova – rekao je Vučić za RTS.

On je ukazao da je Srbija, u vreme kada su Ćosić, a i Ðinđić o tome govorili, imala mnogo više na Kosovu od onoga što ima danas.

Vučić je napomenio da je 2001/2002. godine razgovarao sa Ðinđićem u Skupštini o Kosovu, u prisustvu Jovanovića, kada je naša situacija bila mnogo povoljnija – važila je priča “standardni pre statusa”, nismo imali presudu Međunarodnog suda pravde, nismo imali granicu na Jarinju i Brnjaku…

– Sada smo u mnogo težoj situacija, ali bismo ođednom želeli mnogo više. To je zato što ljudi nemaju nikakvu odgovornost… – rekao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da on nema nikakav problem sa plaćanjem političke cene za politiku koju vodi, pa i prema Kosovu, jer se, kaže, politikom ne bavi da bi preživeo još jedan dan, kao što su, kaže, radili njegovi prethodnici na vlasti, već da bi nešto ostalo iza njega.

– To nešto nisu pusti snovi, već fabrike, zaposeni ljudi, život za budućnost Srbije, ali to je i zaštita nacionalnih i državnih inetesa, na relanoj, odgovornoj i ozbiljnoj bazi. A, cena, manje-više… To nije naročito važno. Kada ste u politici, uvek morate da bude spremni da platite najvišu moguću cenu – rekao je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here