Poželevši ambasadoru Jarcu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.

Tanjug

On je naglasio da je nedavna poseta predsednika Pahora bila veliki podsticaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa, saopštila je Pres služba Predsednika.

Tanjug

S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Tanjug

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije, ne samo političkoj, već i ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima. On je dodao da bi iskustvo ambasadora Jarca, kao nekadašnjeg ministra poljoprivrede, bilo dragoceno za razvoj ove oblasti u Srbiji.

Tanjug

Ambasador Jarc je, s tim u vezi, izneo ideju povezivanja opština iz Srbije i Slovenije, u kojima je poljoprivreda dominantna oblast.

Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Jarc su konstatovali da postoji obostrani interes za dalje unapređenje ekonomskih veza, a da se odnedavno povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji.

Dvojica sagovornika su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SAVETNICIMA ANGELE MERKEL: Nemačka tražila od Prištine ukidanje taksi, u aprilu očekujemo “neko pomeranje”!

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here