Predstava će biti izvedena povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade. U podeli su Mina Gligorić / Milica Lalošević (Bastijena), Siniša Radin / Slobodan Živković / Mihailo Otašević (Bastijen), Miloš Milojević / Strahinja Đokić (Kolas), Bojana Bambić (Kolina), Edit Makedonska / Vesna Jansens (Gospođa prva violina), Svetlana Dragićević / Uroš Jović (Gđa-Gdin druga violina), Aleksandar Popović / Mirko Crnojević (Gospodin viola), Siniša Jovanović / Jasmina Vrbanić (Gđa-Gdin violončelo), Duško Nenadović / Slavko Stanković (Gospodin oboa).

Scenografiju je kreirala Jasna Saramandić, a kostime Katarina Grčić. “Bastijen i Bastijena” je interaktivna predstava za decu i kao jedno od prvih Mocartovih operskih dela idealna je za upoznavanje mlade pozorišne publike sa operom.

Informer

Bastijen i Bastijena igraju ljubavne igre koje im smišlja Kolas, a da bi proverili svoju ljubav koriste

čak i društvene mreže koje ih podjednako zbližavaju i udaljavaju. U toj igri učestvuje i Kolina koja sa publikom posmatra predstavu i otkriva im tajne opere…

Adaptacija libreta radi približavanja zapleta deci i mladima, kao i ubacivanje edukativnih delova

kroz novi lik Koline imaju za cilj da na zanimljiv način upoznaju najmlađu publiku sa ovim

pozorišnim žanrom.

Interakcija sa publikom odigravaće se kroz predstavu, ali i nakon nje, kroz razgovor sa autorima koji će moderirati članovi tima projekta „Mali pozorišni eksperti“, a koji će takođe edukovati mlade i pokušati da im približe ovaj žanr.

Opera „Bastijen i Bastijena“ premijerno je izvedena 15. maja 2016. godine na Sceni „Raša Plaović“.

Pratite nas na društvenim mrežama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here