On je to rekao povodom ocene Pokreta slobodnih građana da je ta poseta predstavljala ugrožavanje bolesnika i korišćenje teško bolesne dece u svrhu političke promocije šefa države.

Simić negira te navode i naglašava da je, naprotiv, sve urađeno u skladu sa procedurama, zbog dece i u interesu njihovog lečenja.

– Ispoštovano je sve, nemam reči da izrazim emocije… Niko iz delegacije ko je bolestan nije ušao u Institut. Mi smo organizovali razgovore i protokol, sa lekarske strane smo rekli kakvi uslovi treba da budu. Sve epidemiološke procedure su ispoštovane i niko od prisutnih nije imao nikakve znakove infekcija – rekao je Simić za Tanjug.

Ističe da je u sterilni blok, u kojem se nalaze deca kojima je transplatirana koštana srž ili se pripremaju za tu intervenciju, juče ušla najmanja ekipa ljudi.

– Ušli smo potpuno obučeni po propisima – sa maskama, kaljačama, mantilima i dezinfikovanim rukama – naveo je direktor Instituta.

Majka malog Zlatana, koji se nalazi na odeljenju hematologije 1, a koji se juče slikao sa predsednikom, Aladini Alsida, kaže da je predsednik Vučić, prilikom fotografisanja, upravo na njeno insistiranje skinuo masku sa lica, iako nije ni morao da je nosi na tom odeljenju.

– Velika Zlatanova želja je bila da se slika sa predsednikom. Međutim, predsednik je bio sa maskom, čitavom pratećom opremom za sterilitet i ja sam ga zamolila da skine masku, kako bi se njegovo lice videlo na našoj slici – rekla je majka ovog mališana.

– Zlatan je bio oduševljen i srećan – kaže Alsida, a mali Zlatan potvrđuje:

– Zato jer ga volim. A predsednik mi je rekao da ćemo da igramo fudbal kad ozdravim – kaže mali junak, koji se hrabro nosi sa svojom bolešću.

BAGRA NE BIRA SREDSTVA! Bolesna kampanja, napadaju Vučića jer se SLIKAO S DETETOM!

Mersida Stjepović, mama dečaka Ognjena, koji u sterilnom bloku Instituta čeka na transplantaciju koštane srži i samo preko stakla je razgovarao sa predsednikom, takođe ne krije emocije i oduševljenje posetom.

– Malo smo razgovarali kroz staklo sa predsednikom, Ognjen i on su našli zajedničke teme. Popričali su malo i nama to puno znači, kada osetite da neko brine o vama. U takvim situacijama čovek se oseti sigurnije”, rekla je Ognjenova mama za Tanjug.

Direktor Simić je rukovodilac Instituta od 2001. godine i kaže da za sve godine rada i raznih poseta ambasadora, predstavnika vlasti i poznatih ličnosti, nikada nije doživeo emocije koje nisu mogle da se sakriju, kakve je juče doživeo.

– Opšti utisak svih prisutnih je da su se deca smejala, majke su se smejale, toliko emotivnog naboja ja nisam video skoro – kaže direktor.

Simić je dodao da je inače apolitičan, osim, kaže, kad je zdravstvena politika u pitanju, ali i da jučerašnja poseta i izdvojen novac previše znače.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here