Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pevač, muzičar i producent.

U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”. Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesrećipoginuti.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Ipak, veći deo svog života živeo je u Beogradu, sa suprugom Gordanom i troje dece – Ildom, Sanelom i Mihajlom.

Omiljeni hobiji bili su mu pecanje, u vikendici u Krčedinu, kao i fudbal.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ! Legendarni pevač stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj!

Nakon toga, počeli su da se ređaju hitovi, koji se i dan danas rado slušaju. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr.

Ono što su svi koji su ga voleli znali jeste to da je Šaban obožavao život, uvek je bio nasmejan, čak i u teškim trenucima.

(FOTO) POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ!

Pojavio se u filmu Sok od šljiva 1981. godine.

U drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu “Nemam više nikoga”, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač. Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

Koncertom koji je održao 2018. godine je obeležio 50 godina karijere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here