Pored toga, na sastanku je bilo reči i o zloupotrebi sroske zajednice na KIM koju “treba ubediti da je promena granica loše rešenje za njih.”


Haradinaj je izjavio da je, navodno, sa Sonjom Biserko i Izabelom Kisić razgovarao samo o položaju manjina na Kosovu.


– Kosovo je model za ostvarivanje ljudskih prava, ostvarili smo značajan napredak ka demokratiji, kazao je Haradinaj.


Biserko i Kisićeva su, saznaje Informer, izrazile spremnost da sarađuju sa svim prištinskim institucijama kojima su ponudile svu logističku pomoć i sve drugo što im je neophodno za lobiranje u onim zemljama koje nisu priznale Kosovo. Takođe, Haradinaju su ponudile pomoć i za “demotivaciju Srba na KIM.”


Prema Informerovim saznanjima, saradnici Helsinškog odbora mesecima su boravili na Kosovu i Metohiji gde su ubeđivali pripadnike srpske zajednice da promena granica na KIM nije dobro rešenje za Srbe. U dogovoru sa prištinskim privremenim vlastima, Helsinški odbor u Srbiji, vodi aktivnu kampanju protiv pripajanja severa Kosova i Metohije centralnoj Srbiji.


U te svrhe, ova organizacija objavila je i montirani izveštaj u kojem su navedeni podaci koji uopšte ne odgovaraju stvarnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.


– Srpska zajednica nalazi se u nezavidnom položaju a njene interese niko ne zastupa. Kosovski Srbi južno od Ibra osećaju se napuštenim naročito zbog ideje o podeli koju smatraju kao pretnju po sopstveni opstanak, glavne su teza izveštaja pod nazivom “Srpska zajednica na Kosovu, zamrznuti život u zamrznutom konfliktu.”


Ovo istraživanje deo je velikog projekta koji, prema saznanjima Informera, finansiraju ambasada Norveške u Beogradu i Balkanski fond za demokratiju.

(FOTO) AMERIČKI VOJNICI ŽRTVOVANI ZA KOSOVO! Sada vam sledi ODMAZDA ZBOG SRBIJE! U Prištinu stiglo pismo iz Bele kuće – ŠIPTARI UŽASNUTI!

HARADINAJ ULAZI U SUKOB SA NATO! Zbrisaće sever Kosova?! Šiptarski saveznici razočarani, NATO poslao POSLEDNJE UPOZORENJE!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here