Igrači Zvezde napadnuti su dok su sedeli u kafiću, huligani su ih tukli šipkama, gađali kamenicama, dok je golman Aleksandro Kralj morao da skoči u more kako bi spasao živu glavu.

Savić je gostovao u misiji Upitnik na RTS-u, u kojoj je bilo reči o nedavnim dešavanjima iz Splita, kada su pretučeni vateprolisti Crvene zvezde.

On je zajedno sa ostalim gostima Igorom Milojevićem, direktorom VK Crvena zvezda, Aleksandrom Šapićem, proslavljenim vaterpolistom i profesorom sociologije dr Draganom Kokovićem govorilo o tome, da li se u sport umešala politika, posebno kada je reč o Srbiji i Hrvatskoj i mržnji koja se raspiruje, a koja je kulminirala incidentom na rivi u kojem su povređeni vaterpolisti.

Mi bismo sami sebe trebali više da poštujemo, da nam se ovo ne bi dešavalo. Da, ne dajemo naivno deklarativne izjave. Imamo milion primera proteklih dana i meseci. Veće samopoštovanje bi sprečilo ovakve situacije.

– Samo se setite kada je predsednik bio u Bosni, kada je jedva izbegao linč, a onda pozvao njihovog predstednika da igraju šah ovde. Do dan sanas, se ne zna koje to učinio. Kada stalno popuštate, a ja jesam da se međusobno poštujemo, ali koliko poštuješ ti mene i ja ću tebe. Ti mene ne poštuješ, ja sa tobom nemam šta da radim. Kažem vam, ne daj Bože fudbal da se desi da igramo, biće stalno ovoga – rekao je Savić i onda zaključio:

Vi morate njima pomoći da ozdrave, na žalost. Ja bih voleo da smo mi dobre komšije. Ali, kada bi oni bili deseti deo prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovde bi moglo normalno da se takmiči. Ali, nema leka. Podsetio bih na istoriju, na koju se svi ovde pozivaju, i natpis sa protestantske katedrale u Magdeburgu: “Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata”. To su stravični zločini, koje su još u 17. veku počinili u Evropi i sada mi treba da im pomognemo. Kako?

MRŽNJA HRVATA PREMA SRBIMA BOLESNA! Naši sportisti stalno na meti hrvatskih huligana

(FOTO) ZVEZDINI VATERPOLISTI PRVI PUT POSLE NAPADA U SPLITU: Udarali su nas šakama, kamenicama, šipkama, HTELI SU DA NAS UBIJU!

(VIDEO) POJAVIO SE SNIMAK STRAVIČNOG NAPADA NA VATERPOLISTE! Sin fudbalskog trenera organizovao prebijanje zvezdaša!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here