Lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović upali su u ozbiljnu paranoju da neko od njih tajno sarađuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako otkriva više odlično obaveštenih izvora Informera iz SZS, trojica čelnika ove koalicije poslednje dve nedelje ne prestaju sa međusobnim optužbama za izdaju. Da je to zaista tako govore i njihove prepiske i prozivke na Tviteru i drugim mrežama, ali i nastupi po medijima.

Sumnjičavi Vuk

Koliko je ova paranoja uzela maha najbolje svedoči primer predsedavajućeg SZS i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koji je pre tri dana gostujući na TV N1 javno osumnjičio svoje ‘saborce’ da tajno pregovaraju s Vučićem i rade za njegov režim.

Borba za prevlast

Opozicionari ulaze u fazu kada niko nikom ne veruje, svako se pribojava za svoju poziciju i svako želi da saplete onog ispred sebe

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

– Kada imate na ulici toliko ljudi, ne možete ih zanemariti, morate da im izađete u susret. Lideri opozicije mogu da očekuju Vučićeve telefonske pozive, poziv na sastanak da se posavetuju kako da se izađe iz ovog ludila. Mislim da su neki razgovori već obavljeni, ali nemam dokaze za to… Nema tajnih dilova i pregovora s diktatorom. Ukoliko ne budemo maksimalno solidarni, ovo što imamo danas će se raspršiti. Ogromna je odgovornost lidera opozicije da ispune očekivanja građana koji protestuju – naveo je Jeremić za N1, pa ovu izjavu podelio na svom nalogu na Tviteru uz opasku “znam šta govorim”.

Iako nije eksplicitno naveo na koga misli, odranije je poznat animozitet i nepoverenje koje vlada između njega i Đilasa, koga je više puta do sada optuživao za “kolaboraciju s Vučićem”.

BEDNO, BEDNIJE, ĐILAS! Tajkun u Briselu optužio Vučića zato što Srbi vole Rusiju i Putina

MOJ UGAO – IVICA DAČIĆ

ŠEF DIPLOMATIJE

Vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost. Opozicija kritikuje vlast, a nema nikakav program o najvažnijim pitanjima.

Odmah je stigao i ‘kontraudar’, pa je Đilas, po već oprobanom receptu, preko svog specijalca za prljave poslove Zorana Živkovića napao Jeremića. Lider Nove stranke javno je na Tviteru upitao predsednika Narodne stranke da otkrije ko to tačno šuruje s Vučićem.

“Ko je razgovarao sa AV? Ko treba da očekuje poziv i zašto? Čekam odgovor… Jedino je sigurno da mene neće zvati i da ga ja nisam i neću zvati”, upitao je Živković. Nikakav odgovor do zaključenja ovog izdanja nije dobio.

Na drugoj strani, lider Dveri Boško Obradović ubeđen je da mu i Đilas i Jeremić rade iza leđa i ruše ga u ‘Dverima’. Njegovu sumnjičavost samo je dodatno podgrejala juče objavljena odluka poslanika i funkcionera ‘Dveri’ Srđana Noga (onaj koji je nosio vešala na protestima) da se kandiduje za lidera ovog pokreta.

Komentarišući ova previranja u SZS, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je reč tek o početku borbe za prevlast u opoziciji.

Neki već šuruju

Lideri opozicije mogu da očekuju Vučićeve telefonske pozive. Mislim da su neki razgovori već obavljeni, ali nemam dokaze za to

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke

– Opozicionari ulaze sada u fazu kada niko nikom ne veruje, svako se pribojava za svoju poziciju i svako želi da saplete onog ispred sebe. Neodrživa je situacija u SZS, u kom se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi. To će tek rezultirati velikim i zvečećim obračunima. Ovo aktuelno javno sumnjičenje i prozivanje samo je početak… – smatra Krstić.

Kao Nušićev komad

Marko Selaković, strateg za političke komunikacije, ocenjuje da najnoviji događaji u opoziciji neodoljivo podsećaju na Nušićevu komediju “Sumnjivo lice”.

– Još je od vremena Branislava Nušića poznato da Srbi vole da se igraju sumnjivih lica. U Srbiji stalno postoji ta potreba za traženjem izdajnika u sopstvenim redovima. Da li u tome ima istine, ne znam i ne umem da procenim, a istorija nas uči da su najčešće takve potrage bile marketinškog karaktera – ističe Selaković.

Bojkotovali skupštinu,

ali ne i budžetske pare

Predstavnici opozicije u republičkom parlamentu juče su bojkotovali sednicu, ali ne i skupštinsku kasu, otkrio je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović.

– Nastavljaju sa starom praksom da bojkotuju svoje obaveze, ali ne platu i sve druge privilegije. Pre nekoliko dana je poslanicima isplaćena plata i paušal, sva gospoda koja bojkotuju su taj novac primila, a danas se niko od njih nije pojavio na sednici – naveo je Martinović.

(FOTO) POSLE PROPASTI “SPORAZUMA S NARODOM”, ZBRISAO U LONDON DA SE BAHATI! Đilas pravi nove biznis dilove u jednom od NAJLUKSUZNIJIH RESTORANA NA SVETU!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here