Lider PSG, glumac Sergej Trifunović optužio je, verovali ili ne, vaterpoliste Crvene zvezde da su sami krivi za to što ih je horda pomahnitalih Hrvata pretukla i zamalo linčovala proteklog vikenda usred Splita!

Trifunović je samo nekoliko sati posle skandaloznog napada na srpske sportiste stao u zaštitu ustaša! On je na Tviteru nizom napisa pokušao da proturi tezu kako su Splićani zapravo fini i pristojni ljudi, koji to nikada ne bi uradili da nisu bili isprovocirani!?

Šapić: Hrvati, što niste

smeli za njima u more!?

Proslavljeni srpski vaterpolista i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić imao je juče vrlo slikovitu poruku za petoricu napadača na mlade sportiste.

“A ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše i u more kad su takvi šmekeri. Tamo štangla ne pomaže”, primetio je Šapić.

Pale su sve maske

Sergej jedino nije objasnio kakva je provokacija to što su naši vaterpolisti nosili svoje klupske, Zvezdine majice, i to ispod jakni?! On, naravno, nijednom rečju nije osudio napadače koji su metalnim šipkama, palicama i noževima nasrnuli na igrače čija je jedina krivica to što su Srbi.

Grafiti ‘Mrzim Srbe’

na školi u Splitu

U Splitu su na zidovima Osnovne škole ‘Skalice’ u noći između nedelje i ponedeljka ispisani ustaški grafiti sa uvredljivim porukama upućenim Srbima. Zid pored ulaza u školu išaran je uvredljivim, fašističkim grafitima.

Nepoznati počinioci ispisali su “Mrzim školu i Srbe”, “Mrzim Srbiju”, ustaški simbol U, kukasti krst i slične simbole.

Ono što ja znam o Splitu je da taj grad ima puno divnih, časnih i pravdoljubivih ljudi, koje je sramota što su neki njihovi sugrađani napali vaterpoliste Crvene zvezde. Ako su uopšte sugrađani. Jer, znaju fetivi Splićani, šta je Vlaj…”, napisao je Trifunović, na šta je jedan tviteraš primetio da je bolje da Sergej slobodno kaže da su Zvezdini igrači krivi jer mu je to očigledno cilj:

“A nisu?” – upitao je lider PSG i odmah potom lajkovao tvit svog istomišljenika u kome se srpski vaterpolisti direktno označavaju kao krivci za to što su napadnuti!

Informer

“Nema šta da se objašnjava, možemo se praviti da smo u Diznilendu, ali nismo. Momci su sedeli u Zvezdinim trenerkama na splitskoj Rivi… dobro su prošli šta je moglo da bude. Da ne bude zabune, sigurno bi se isto desilo i nekome da je sedeo u Dinamovom dresu”...

Informer


“Split nikad nije bio nacionalno nabrijan. Fetivi Splićani su levičari u duši. Poenta je da u Splitu postoje Hrvati koji se hrvatskog šovinizma gade kao i ja srpskog…”, napisao je lider PSG sve upinjući se da dokaže da su Srbi loši, a Hrvati dobri.Ni to sve mu nije bio dovoljno, pa je u raspravi s mnogobrojnim tviterašima, koji nisu krili ogorčenost zbog Sergejevog ulizivanja Hrvatima, nastavio da brani ‘građane’ Splita.

Informer

Logično od njega

Komentarišući skandalozno sramno ponašanje glumca i novopečenog političkog lidera, šef Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ističe da nikoga ne treba da iznenađuju ovakvi Trifunovićevi ispadi.

– A šta da očekujete od nekoga ko je ponosno nosio majicu Jove Divjaka, zločinca koji je pobio desetine Srba u Sarajevu?! Pošto su za njega žene fukse i kurve, onda je logično da su mu ti momci koji igraju za Zvezdu krivi samo zato što su Srbi. Verovatno je ovo tvitovao da bi se ogrebao za još jedno besplatno letovanje u Hrvatskoj... – zaključuje Glišić.

Jevrejska opština osudila Sergeja zbog stava o Ljotiću

Jevrejska opština Beograd poručila je juče Sergeju Trifunoviću da je jako opasan presedan ‘normalizacija’ nacista i njihovih saradnika. Oni su tako reagovali na Trifunovićev tvit koji glasi:

“I levičaru i desničaru je stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar.”

Iz Jevrejske opštine pitaju glumca da li misli i da je nebitno da li je u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera.

“Kako se osećate ako uđete u neki dom u Hrvatskoj a tamo je, na primer, slika Ante Pavelića? Je l’ to isto kao da ste videli portret Ive Lole Ribara? Razumete li razliku i da li vas se tiče? Mi razumemo i znamo: Nikada neće biti svejedno da li je neko žrtva, heroj ili zločinac. Mi govorimo u ime Jevreja Beograda čije su kosti na Sajmištu i u dušegupkama. Tamo su ih poslali nacisti, ali i Nedić, Ljotić i njihove bliske vojne i policijske jedinice”, poručili su Jevreji.

ODGOVOR IGORA GINZBERGA SERGEJU TRIFUNOVIĆU: Ne pozivajte se na mene, nisam više član PSG! Izjednačavanje zločinaca i žrtava je neprihvatljivo!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here