Naslovna Politika STEPINAC ĆUTAO O ZLOČINIMA USTAŠA! Dokazano ustaški kardinal znao za genocid nad...

STEPINAC ĆUTAO O ZLOČINIMA USTAŠA! Dokazano ustaški kardinal znao za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima!

Kardinal Alojzije Stepinac znao je za užasne zločine koje su tokom Drugog svetskog rata u NDH ustaše činile nad Srbima, Jevrejima i Romima, dokazuju široj javnosti nepoznata dokumenta pronađena u Arhivu Vojvodine.

Stepinca je o genocidu koji se sprovođen nad nedužnim ljudima u Jasenovcu i Novoj Gradiški detaljno pismom izvestio jedan od svedoka jezivih zločina koji se potpisao kao ‘katolik hrišćanin, pa tek onda Hrvat’. To pokazuju originalna dokumenta nemačke obaveštajne službe, koja je ovo pismo uredno zavela u svoju arhivu 8. februara 1942. godine.

(VIDEO) HRVATSKA PONOVO OTIMA STANOVE SRBIMA! Devedesetih je već otela 50.000 srpskih stanova!

– Čitava okrutnost ne leži samo u ubistvima. Starije osobe, žene i deca su prvo tretirani strašno, a zatim ubijeni. Nevini Srbi su bili prikovani za panjeve, a plamen vatre prekrivao je njihova gola prsa. Živi su paljeni u svojim domovima i crkvama. Prelivani su kipućom vodom, gulili su im kožu, a zatim rane posipali peskom i solju – navedeno je u tom pismu.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ovo otkriće samo potvrđuje ono što se odavno zna.

– Pismo koje je pronađeno u Arhivu Vojvodine predstavlja samo jedan u nizu dokaza koji govori o karakteru NDH i ukazuje na činjenicu da je vrh Katoličke crkve na čelu sa Stepincem sve to jako dobro znao i da je bio upućen u sve zločine koje su ustaše činile u Jasenovcu, Novoj Gradiški i drugim logorima – ističe Linta, dodajući da to Stepincu nije smetalo da do poslednjeg dana brani NDH i smatra je pravom državom hrvatskog naroda, a ne zločinačkom tvorevinom.

HRVATSKI BISKUPI OPLELI PO SRPSKOM PATRIJARHU: Tužite nas kod Pape i Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj PRIPISUJETE SAMO ZLO!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Must Read

MARJANOVIĆ: Paljenje knjige, nezapamćena agresija u Beogradu!


Politička agresija koja dolazi iz redova opozicije, koju smo imali prilike da vidimo kada je pre samo nekoliko dana paljena knjiga, je nezapamćen događaj koji se desio u našem gradu, istakao je Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.

RASPAD JUGOSLAVIJE POČEO JE MNOGO PRE MILOŠEVIĆA! Evo ko je zaslužan za demontažu najveće države na Balkanu (VIDEO)


Borisav Jović bivši predsednik Predsedništva SFRJ kaže da koren raspada Jugosavije ima dosta širu konotaciju od dešavanja i delanja Miloševića

PRE TAČNO 16 GODINA NAPUSTIO NAS JE LEGENDARNI ČKALJA! Njegova UNUKA BAVI SE GLUMOM i nastavlja stopama SLAVNOG DEDE! (FOTO)


Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja

USKORO PROSEČNA PLATA 510 EVRA, VEĆE ZARADE MEDICINSKIM SESTRAMA, LEKARIMA, JAVNOM SEKTORU! PENZIONERIMA 5.000 DINARA JEDNOKRATNO!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao danas da je najvažnije da ljudi žive bolje i dodao da će plate i penzije biti i dalje povećavane

TROVALA ROĐAKE ZBOG NASLEDSTVA! Najmlađa žrtva imala je SAMO DVE GODINE! (VIDEO/FOTO)


Džoli Džozef (47) trovala je svoje rođake, kako bi postala jedini naslednik porodičnog imanja, saopštila je policija, a preneo Independent
Close