Nemac je trenirao Đokovića u periodu od 2014. do 2016. godine, tokom kojeg je srpski teniser osvojio šest grend slem trofeja.

Nole nije verovao

Đoković nije verovao da napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da razbije njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do Rafinog bekhenda

Boris Beker

Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Drugačije je kada trenirate 18-godišnjaka nego 31-godišnjaka ili 23-godišnjaka. Dobar igrač ne želi da sluša šta mu govorite, tvrdoglav je i uveren u svoje kvalitete. Nije lako dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu – rekao je u intervjuu za Eurosport Boris Beker.

Boris priznaje da mu Novak nije verovao da Rafu može da ugrozi napadajući njegov forhend svojim bekhendom.

Đoković nije verovao da napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da razbije njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do Rafinog bekhenda. Sve zavisi od igrača do igrača, veoma je komplikovano. Svaki teniser ima različite kvalitete, ako želite da izvučete najbolje iz njega to je voma zahtevno mentalno, fizički i taktički – rekao je Beker.

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su 53 meča, prvi teniser sveta vodi 28:25, a dobio je sedam od deset poslednjih duela. Nole je preko Rafe došao i do 15. grend slema u karijeri, a sedmog rekordnog na Australijan openu (6:3, 6:2, 6:3).

NOVAK NA RAFU PARIZU? JEDVA ČEKAM! Vilander samo sipa pohvale za Đokovića

ĐOKOVIĆ U MARTU MOŽE DA PRESTIGNE FEDERERA! Švajcarac ostaje bez još jednog rekorda!

RAFA JE ODIGRAO BOLJE TURNIR, ALI NOVAK JE ZNAO KAD DA ZAPNE! Koreča: Ovo je njegovo najbolje izdanje na tvrdoj podlozi

ĐOKOVIĆ JE DOTAKAO SAVRŠENSTVO! Nadalov stric se divi srpskom asu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here