Sala je, zajedno sa pilotom Dejvidom Ibotsonom, nestao kada se njihov avion srušio dok je leteo iznad Lamanša 21. januara. Sala je iz Nanta putovao u Kardif, nakon što je postao najskuplji igrač tog velškog kluba. On je potpisao za Kardif, zatim se vratio u Francusku da se pozdravi sa bivšim saigračima, pa je posle toga krenuo na put za Kardif.

Kardif je stopirao isplatu prve rate dok ne bude zadovoljan dokumentacijom. Nant je zapretio da će izneti slučaj pred sud ako za 10 dana ne bude uplate.

Izvor Kardifa rekao je za BBC da će klub poštovati ugovor, ali ne dok ne budu razjašnjene sve činjenice. U Kardifu su iznenađeni zahtevom Nanta, dok traju pokušaji da se izvuče telo iz olupine aviona. Kardif ima važeće osiguranje kojim će moći da naplati 17.000.000 evra koje će morati da isplati Nantu za transfer. Ipak, to će se desiti tek pošto se izvrši obdukcija i utvrde razlozi nesreće koja se dogodila.

BBC Vels naveo je da je transfer trebalo da bude isplaćen u ratama u periodu od tri godine. Deo transfera pripada i Bordou, najverovatnije 50 odsto, pošto je Sala posle tri godine iz tog kluba 2015. godine prešao u Nant.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here