U izjavi za Tanjug Milisavljević ističe da se, sa pravnog aspekta, Statut rudarskog kombinata “Trepča” koji je usvojen u parlamentu Prištine, mora smatrati ništavim i nepostojećim, jer je suprotan svim međunarodnim standardima kojima se garantuje pravo na imovinu, počev od Pakta o ekonomskim socijalnim i kulturnim pravima, do Protokola 1 uz Konvenciju o pravima čoveka pri Savetu Evrope.

– Sa političke strane ta odluka je jednostrana i jako štetna – dodao je Milisavljević.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se negiraju prava Republike Srbije u potpunosti i zanemaruje dugotrajno ulaganje u ovaj rudarski konglomerat.

Kada je reč o pravnim merama zaštite imovine Srbije, Milisavljević kaže da građani KiM i Srbije mogu da se obrate Evropskom sudu za ljudska prava i traže priznavanje zagarantovanih prava.

ŠIPTARI OTIMAJU TREPČU: Haradinaj i ekipa bi da 3.000 Srba ostavi bez posla i IZAZOVU NOVI EGZODUS NAŠEG NARODA SA KOSOVA!

S druge strane džava Srbija mora da se obrati Savetu bezbednosti UN i da traži suspendovanje takve odluke, kao i organima Evorpske unije koji bi morali da stanu u odbranu evropskih vrednosti koje i sami poštuju, a to u zaštita ljudskih prava, vladavine prava i prava na imovinu.

– Ne sme se dozvoliti nasilno oduzimanje imovine bez ikakve nadoknade i valjane pravne procedure – poručuje Milisavljević.

Zaštita pred međunarodnim sudovima nije moguća, jer kako kaže, Srbija ne priznaje takozvano Kosovo, što je preduslov za obraćanje nekom međunarodnom sudu.

– Jedini pravni put je obraćanje građana Evropskom sudu za ljudska prava – zaključio je Milisavljević.

On istovremeno zaključuje da je usvajanje statuta o Trepči nastavak svojevrsnog ekonomskog genocida nad srpskim narodom na Severu Kosova i Metohije i da taj akt civilizovan dijalog i trajno rešenja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, čini sve daljim.

ŠIPTARI OTIMAJU TREPČU?! Vlada LAŽNE DRŽAVE postaje većinski vlasnik, a onda će ZATVORITI jedinicu na severu – PAKLENA OMČA ZA SRBE!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here