Skromni Šapčanin je već prevalio nekoliko prekretnica u karijeri, morao je da ode iz Crvene zvezde u Čukarički, pa se na Brdu izborio za povratak na Marakanu, na kojoj je tek iz drugog pokušaja ostvario dečačke snove, naročito u poslednje dve sezone.

Bio je nosilac evropskih podviga kada je napravljen najveći korak ka afirmaciji kluba na evropskoj sceni, dao je gol Kelnu za proleće u Ligi Evrope, bio akter dominacije protiv Liverpula u Ligi šampiona, kada je ostvarena istorijska pobeda…

Provejava utisak da je zaslužio više u karijeri što se tiče ranga novog kluba, ali ne žali – Kanarska Ostrva i Las Palmas su atraktivna destinacija, pun pogodak za život.

– Polako se privikavam, dosta mi pomaže Beli Milovanović i njegov sin, imam ovde i još naših ljudi. Destinacija je lepa, danas 22-23 stepena, vreme je prijatno, ljudi se uveliko kupaju. I ekipa je super, sa trenerom sam pričao i polako se uklapam, od sledeće utakmice me već vidi u timu. Pošteđen sam protiv Saragose, a od sledeće na gostovanju krećem, rekao mi je da samo treba još malo da se upoznam sa ekipom, tek sam dva treninga odradio. Polako ću posle ulaziti u tim – kaže Srnić na početku intervjua za Telegraf.

Starsportphoto

Delovalo je da si bio prilično utučen na poslednjoj utakmici u Antaliji, koju si pratio sa tribina?

– Teško mi je palo, iskreno, posle dosta godina, odlazim iz Srbije, ali iz Zvezde posle sjajne četiri godine. Nije mi baš bilo lako… Ali šta da radimo, to je život i sport, moramo se navikavati.

Šta posebno pamtiš?

– Kod mene je bilo svega, mogu knjigu napisati što se tiče mene i Zvezde. Ali, ostalo mi je upečatljivo samo lepo, a bilo je, hvala Bogu, više dobrih stvari nego ružnih. Utakmice koje ću večno pamtiti su derbiji i evropski mečevi, dve titule, ima mnogo toga što ću pamtiti. Ceo život!

Čini se da si tokom cele karijere uspevao da prevaziđeš mnoge koji su te čak osporavali ili sumnjali, upravo u velikim mečevima?

– Ja sam i pre sezone rekao, da znam da bih igrao, nemam problem ko god da dođe. Sve je počelo od one Lige Evrope, mislim da sam celu tu godinu odigrao fantastično, krivo mi je što možda posle te godine nisam to naplatio malo bolje, ali ne žalim se, mislim da sam otišao u dobru ligu, koja je možda među šest liga u Evropi, iako je druga liga Španije.

Naših tu ima dovoljno, da li si se sa nekim od njih čuo?

– Čuo sam se sa Račićem, tu su blizu, možda uspem u utorak da se vidim sa njim. I kum Rajko Brežančić mi je potpisao za Malagu, pa ću se i sa njim videti, idemo tamo. A Đuka dolazi posle ovog meča, sve je blizu, viđaćemo se – kaže Srnić, podsetivši da će Las Palmas posle Saragose igrati sa Malagom, a zatim i Sporting Hihonom, za koji nastupa Uroš Đurđević.

Starsportphoto

Ti si otišao iz Antalije, a onda je tvoj brat Dragoljub munjevito stigao u Tursku, kao novi igrač Voždovca?

– Ja sam otišao, burazer došao, izabrao je dobar klub, prave dobru ekipu, i on mi kaže da je dobra situacija. Važno je da igra, u dobrom je i organizovanom klubu, baš gledam da su napravili dobru ekipu, da je početak sezone, imali bi šanse za top 4.

Miloš Degenek je rekao da će se vratiti po medalju, da li crveno-beli mogu i tebe da očekuju na proslavi, ukoliko osvoje šampionski pehar?

– Sigurno, nisam siguran do kada mi samo traju obaveze u klubu i da li će se nešto preklapati. Ali ako sam slobodan, eto me na proslavi titule. Medalja me čeka sigurno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here