Sasušanje će se, kako je rekao za prištinsku T7, e najverovatnije održati sledeće nedelje, ali da on ne zna “u kom kapacitetu” će biti saslušan.

Sulejman Seljimi, poznat i po nadimku “Sultan” bio je pripadnik “Dreničke grupe” OVK i već je osuđen na 14 godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u okviru suđenja “dreničkoj grupi”, međutim pušten je iz zatvora u Istoku krajem januara jer su sudije zaključile da je neopravdano zadržan iza rešetaka, pošto je Vrhovni sud prošle godine odlučio da ponovo pokrene njegov slučaj.

Seljimi je već trebalo da bude saslušaan u Hagu, ali je odlazak u Hag zamenio bolničkim krevetom, zbog navodnih zdravstvenih problema, a u međuvremenu ga Ramuš Haradinaj imenovao za svog političkog savetnika.

EULEX je optužnicu protiv njega za ratne zločine u dva slučaja poznata kao “Drenica” 1 i 2. podigao u vreme kada je bio ambasador u Tirani. Na kraju oba procesa osuđen je na 14 godina jedinstvene kazne, za oba slučaja i to za ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

(FOTO) ŽUTA KUĆA TAČIJEVA! Zmija se uselio u svoju novu vilu i OPET GURNUO PRST U OKO SVIM SRBIMA!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here