On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav “neprihvatljiv”, jer “krši suverenitet države Kosovo”.

TREPČA JE IMOVINA SRBIJE! Evo zašto je statut koji je donela Priština PRAVNO NIŠTAVAN sa aspekta međunarodnog prava!

Haradinaj je naveo da Trepča nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje “lažnih tema” čiji je cilj, po njegovom mišljenju, podela Kosova.

printscreen Facebook

Maja Kocijančić izjavila je ranije da pitanje stausa “Trepče” treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da “sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga”.

– EU kao posrednik u dijalogu ima za cilj da se kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine reše sva otvorena pitanja između dve strane jednom i zauvek – odgovorila je Kocijančićeva na Tanjugovo pitanje o posledicama na dijalog usvajanja statuta “Trepče” u parlamentu u Prištini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here