Iako se prema proceni Kosovske policije protestu protiv vlasti okupilo jedva 50 ljudi, organizator protesta Marko Jakšić, funkcioner GI SDP, “hvalio” se pred okupljenima da ih ima bar stotinu.

A.G.

– Trpeli ste velike pritiske ali ste ipak izašli večeras. Imam tremu od vas, ne znam kako da vam zahvalim što ste ovde. Okupili smo se da odamo poštu tragično nastradalom Oliveru Ivanoviću i da podržimo ljude u Srbiji koji se okupljaju sa tim istim zahtevom, rekao je Jakšić.

A.G.

Meštanka severne Kosovske Mitrovice Vitomirka Arifović rekla je okupljenima da treba da ih je sramota što rade protiv svoje države Srbije.

– Sramota je to što radite. Sada treba da budemo jedinstveni, da pobedimo svi zajedno ovo što nas je snašlo. Treba da nam se smeju ovi odozdo (sa juga). Eto, koliko ste se skupili, sramota, rekla je ona.

A.G.

Okupljeni su od centra severne Kosovske Mitrovice prošetali do mesta gde je prošle godine ubijen Oliver Ivanović i zapalili sveću.

Kako Informer saznaje na ulicama severne Mitrovice gotovo da i nije bilo ljudi iz tog grada, već su na “proteste” došli iz centralne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here