Zgrade su sagrađene sredstvima vladine Kancelarije, a namenjene su za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženo domicilnom stanovništvu.

Ključeve stana broj jedan Ðurić je uručio Kseniji Janković, koja je sa sinom koji boluje od autizma, ćerkom i suprugom, do sada živela u nehumanim uslovima.

Ðurić je poručio porodicama koje su se uselile u svoje nove domove da je danas veliki i lep dan za sve njih i dodao da je ukupno završeno 48 stana.

Tanjug

– Ovde smo da predamo vama ključeve, ali i da poručimo svim drugim Mitrovčanima, kao i našim sunarodnicima na KiM, da ćemo nastaviti sa stambenom izgradnjom dok svaka naša porodica na KiM ne bude imala krov nad glavom – kazao je Ðurić.

Naveo je da se izgradnja novih stanova na KiM radi brže nego u bilo kojem drugom delu Srbije.

A. Grbović

– Danas ste vi ti koji dobijate krov nad glavom, ali krov nad glavom će dobiti i svi drugi kojima je tako nešto potrebno – kazao je Ðurić.

Zahvalio je porodicama koje se danas useljavaju na tome što čuvaju svoje porodice u složenom vremenu u južnoj pokrajini.

A. Grbović

– Ko ovde nije bio, nije video i osetio šta ova zemlja znači i šta svima nama donosi i u našim srcima predstavlja, verovatno ne može da razume zašto se toliko borimo i zašto toliko nastojimo da opstanemo na prostoru koji je duhovni, istorijski i lični zavičaj svakog Srbina – istakao je Ðurić.

Poželeo je sve najlepše porodicama i da u novim domovima vaspitavate divnu decu, uče ih ljubavi i poštovanju prema svojim bližnjima, prema ljudima različitih kultura, vera i svega drugog, a iznad svega da čuvaju svoj identitet, svoj ponos i svoje srpsko ime.

(FOTO) MARKO ĐURIĆ otvorio vrtić u Kosovskoj Mitrovici!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here