Ovo je za Radio Kosova rekao Mursel Zimberi, predsedavajući Sindikata javnih službenika Kosova, koji je dodao da su ovi radnici jedini koji imaju osnovnu platu od oko 340 evra.

Kraj januara bi, dakle, mogao da znači 20.000 državnih službenika u štrajku, ukoliko im se plate ne izjednače sa platama u ostalim javnim sektorima, a Zimberi kaže da su oni jedini kojima nisu povećane plate, dok su u drugim sektorima povećane.

– Ovo više nećemo da tolerišemo, počećemo sa masovnim štrajkovima i protestima. Ja sam za dijalog, ali mislim da je došlo do kraja. Čekamo vladinu odluku o tome kako će nas kategorizovati – rekao je Zimberi.

On je rekao da su plate ovih službenika niže nego prosečne plate na Kosovu, i da su oni plaćeni od 320 do 350 evra.

Zimberi je rekao da, ako se ne postigne dogovor, može doći do paralize državne administracije.

– Ako javni službenici štrajkuju, ulazimo u potpunu paralizu države, jer javni službenici rade u svim državnim institucijama, dakle u prosveti, u zdravstvu, u sudstvu… Znači, biće posledica – naglasio je Zimberi.

DAČIĆ: Palau preispituje priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova!

Mnogi na Kosovu spekulišu da bi ovakav masovni protest državnih službenika mogao da znači i veliki problem za aktuelnu vladu Kosova, kao i Ramuša Haradinaja.

ŠOKANTNA ISTINA O ZAVERI PROTIV SRBIJE: Medlin Olbrajt sakrila PRAVI IZVEŠTAJ O RAČKU, pod okriljem Amerike ZLOČINI PRIPISIVANI SRBIMA!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here