Ramuš Haradinaj neće moći da učestvuje u radu konferencije o Balkanu u februaru jer nije dobio američku vizu, saznaje Al Džazire Balkans iz izvora iz Stejt dipartmenta.

Kako je iz Vašingtona javio novinar Al Džazire Balkans Ivica Puljić, Haradinaj je ranije dobio poziv za učešće u radu konferencije, koja se održava 6. februara.

Međutim, izvor iz State Departmenta potvrdio je da Haradinaj nije dobio ulaznu vizu zbog uvođenja taksi Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Haradinaj je trebalo da učestvuje na ovoj konferenciji, a njegov nedolazak Puljiću je potvrdio i jedan od organizatora.

(VIDEO) RAT TAČIJA I HARADINAJA DOSTIGAO VRHUNAC, SRBIJA U NIKAD BOLJOJ POZICIJI: Raskol među Albancima zbog Kosmeta!

Danas je Haradinaj objavio je da je Vlada Kosova spremna privremeno da ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uz međunarodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

On je na Fejsbuku napisao da će takse ostati na snazi “dok god imamo sugestije za neuspešne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez međunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje”.

Priština je početkom novembra prošle godine uvela porez od 10 odsto, kao zaštitne mere koje se odnose na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH, a nekoliko nedelja kasnije, taksu na proizvode iz ove dve zemlje podiglo je na čak 100 odsto, uprkos negodovanju međunbarodne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here