– Nema šta da se čeka, zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. Taj problem mora biti rešen – naveo je Drašković gostujući u “Novom jutru”.

On je ukazao da postoji i predlog EU na koji način da bude rešen, da se ispoštuje stav Srbije da ne priznaje nezavisnost Kosova, ali istovremeno da se to reši po modelu dve Nemačke, koje se međusobno nisu priznavale, ali su održavale svestrane odnose i obe su bile u međunarodnim organizacijama.

– Prvo treba da izbacimo iz upotrebe tu priču da ne možemo sami sa sobom da se razgraničimo. To prija ušima, ali je daleko od stvarnosti. Kosovo je do 1999. godine bila teritorija u sastavu države Srbije – rekao je Drašković.

On je podvukao da nikako ne može da podrži stavove srpske opozicije da ni pod kojim uslovima, nikada, po bilo koju cenu, ne sme da dođe do pravnoobavezujućeg sporazuma između Srbije i Kosova.

– To je protiv životnih interesa ove države i našeg naroda. Mislim da o mnogim stvarima može veoma brzo da se postigne sporazum – dodao je Drašković.

Prema njegovim rečima, ako sutra kosovski žar bukne u plamen, on veoma lako može zhvatiti i Bosnu i Makedoniju, a postoji samo jedna sila koji će taj plamen gasiti, a to je NATO.

Drašković se zalaže za to da Srbija uđe u NATO i upozorava da većina građana ne zna da je najveća bezbednosana, biološka, razvojna opasnost po Srbiju u ignorisanju geopoloitiče stvranosti.

– Srbija je danas jedno malo ostrvo u okeanu EU i NATO Alijanske i Srbija nema krila da preleti do Rusije i da stupi u ekonomski i vojni savez sa Rusijom – istakao je Drašković, koji smatra da su građani odlučno protiv NATO-a pre svega zbog neznanja, a dobrim delom zbog inata i mržnje.

Kako je dodao, narod treba edukovati.

– Izvesno je da bi većinu svojih bezbednosnih i razvojnih problema Srbija rešila pristupanjem NATO Alijansi – dodao je Drašković koji ističe da u nekim pitanjima, od nacionalnog i državnog interesa država ne sme da sluša većinu, neznanje, inat i strasti nego se odluke moraju donositi racionalno, u skladu sa nacionalnim interesom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here