– Lepo narod kaže da se “na ljutu ranu stavlja ljuta trava”. Kriminalci i manijaci su naneli preozbiljne rane našim građanima i došao je čas kada država mora da ih pregazi – izjavio je Đurđev.

Srpska liga, ističe Đurđev, zahteva od državnih organa Srbije, da po ugledu na Rusiju, pooštri kazne za silovatelje i donese adekvatne zakone koji će omogućiti žrtvama silovanja, da u slučaju ubistva siledžija u samoodbrani, bude oslobođene krivice. Zakonom moramo omogućiti ženama pravo da ubiju silovatelja i zaštite svoj život

Đurđev podseća da je Srpska liga još ranije predlagala uvođenje drastičnih kazni za silovatelje povratnike i dokazane pedofile, te da se, kao obavezna krivična sankcija, uvede hemijska kastracija u vidu hormonske terapije koja bi silovateljima umanjila libido i pomogla im da kontrolišu seksualni nagon.

– Nikako ne smemo dozvoliti da silovatelji i ubice imaju veća prava od mučenih i napastovanih žena i dece, i zato je neophodno što pre urediti srpsko zakonodavstvo koje neće dozvoliti da se nakon 25 godina odslužene zatvorske kazne, prestupnici ponovo nađu na slobodi – kaže Đurđev, dodajući da je važno da se stvori društveni konsenzus o ovom značajnom pitanju i da se spreči konstantan porast nasilja i monstruoznih zločina u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here