Peruničić je posle meča rekao da je očigledno da je njegovim igračima lako poremetiti mentalitet, što se videlo na meču protiv Francuske kada je najpre prosuto vođstvo, a zatim i doživljen pravi debakl.

Sve mi možemo popraviti, ali mentalitet oni moraju sami. Odgovornost preuzimam, tu izostavljam bilo koga od igrača. Suština je da ukoliko verujete u nešto onda ga i mukotrpno gradite. Očigledno je da je kod ovih igrača vrlo malo potrebno da se poremeti mentalitet. Prvo ne poštuješ sebe, pa onda ne poštuješ ni loptu. Sa 22 greške protiv Francuske dobro je da smo izgubili ovom razlikom – rekao je Peruničić novinarima posle utakmice.

Selektor “orlova” je rekao da su pojedine ishitrene akcije izgledale na nivou osnovne škole, a onda je se osrnuo i na konfuziju kod igrača koja je nastala zbog vođstva protiv ekipe koja je previše respektovana.

Žao mi je što smo – ako nekog reprektuješ pa se iznenadiš rezultatom onda imamo ozbiljan problem, a ovde pričam o igračima koji igraju u inostranstvu. Gledati njihove face kako se lako prepuštaju i odustaju da vrate razliku, pa to su greške na nivou osnovnih škola. To je konfuzija, ali izgleda da moraš da im pričaš u superlativu i hraniš im ego da bi bili dobri. Moraš da uključiš mozak protiv koga igraš – naveo je Peruničić.

Peruničić nije saglasan sa time da ovaj poraz treba što pre zaboraviti, naprotiv, zagovornik je toga da mora debelo da se odboli.

Opet smo euforični u nekoj utakmici. Ovaj poraz mora da nas debelo boli da bismo se pripremili za narednu utakmicu. Dug je put stvaranja i poštovanja koje moraš da zaslužiš – rekao je Peruničić pa nastavio:

Ponavljam, puna je odgovornost moja. Očigledno da neke stvari nisam dobro pripremio niti ih spremio da na ovakvom nivou veruju u 60 minuta. Stare navike koje treba promeniti zahtevaju da se igrači pogledaju međusobno u oči. Tražili su izgovor na klupi u 23. minutu kada smo već vodili, mada sam ih prethodno pustio da probaju neke svoje akcije koje će nisu urodile plodom – rekao je srpski selektor.

Sledi dan odmora pa duel protiv Brazila, koji je biti ili ne biti. Ipak, Peruničić reč odmor ne doživljava kao većina.

Prijaće odmor ako im je mozak na otavi. Moraš malo da ne prespavaš, da malo razmisliš o protivniku sa kojim igraš, a ne da ciljaš suviše unapred. Došli smo ovde da protiv svakog igramo na isti način i istom željom, jer tragično je ako neko ima veću želju od nas na ovom prvenstvu. To sebi ne želim da priznam – zaključio je Peruničić.

Srbija posle dva kola ima jedan bod i nalazi se na četvrtom mestu grupe A iza Nemačke, Francuske i Rusije, a ispred Brazila i Koreje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here