Jokić je najbolji igrač vodećeg tima Zapadne konferenci sa prosekom od 25,8 poena uz 12,8 skokova i 8,5 mečeva u januaru. U glasanju navijača za Ol star trenutno je sedmi među visokim igračima na Zapadu.

Ako se ne dogodi neću umreti. Ako se dogodi biće super. Želim da budem Ol-star jer želim da budem u toj grupi momaka. Ali ne igram ove sezone da bih bio Ol-star – rekao je Jokić američkim medijima.

Jokić ove sezone briljira iz utakmice u utakmicu, zabeležio je pet tripl-dabl nastupa, pa ima ukupno 21 takav meč u karijeri, kao legendrni Karim Abdul-Džabar, a po mnogim statističkim parametrima je na nivou drugih NBA “besmrtnika” poput Medžika Džonsona i Oskara Roberstona. Međutim, kaže da se ne zanosi mnogo tim podacima.

Sačekajmo još nekoliko godina pre poređenja sa tim momcima. Oni su legende, nikad neće biti zaboravljeni u NBA. Sačekajmo još nekoliko godina.

Pitaju se tamošnji novinari kako je Nikola Jokić pronašao Džamala Marija dodavanjem preko celog terena.

– Jednostavno sam znao da će biti. Ne znam kako, ne mogu da objasnim. U mojoj glavi on je bio tamo. Kada sam pogledao, bio je tamo, tako da sam samo bacio loptu.

Što se tiče glasanja za Ol star,dva igrača koja dobiju najviše glasova (s 50 odsto učestvuju glasovi navijača i po 25 odsto novinara i NBA košarkaša), biće određeni za kapitene dva tima. Ta dva igrača, u ovom trenutku Lebron Džejms i Janis Adetokunbo, će potom birati po još 11 saigrača koji su u svakoj od konferencija dobili najviše glasova. Izabraće još četiri startera, odnosno još sedam rezervi, bez obzira na to kojoj konferenciji pripadaju.

OVDE možete da glasate za Nikolu Jokića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here