Koliko je ovo veliki dug najbolje svedoči podatak da kompletan godišnji budžet ove opštine, sa sve platama za radnike, iznosi tek negde oko 14 miliona evra.

Prema Gakovim rečima, najveći deo duga, od čak 11 miliona evra, Ješić i Filipović su napravili prilikom izgradnje sportske hale, koja još nije završena. Deo tog duga, od 2,2 miliona era, koji je prethodna opštinska vlast napravila prema firmi “Montera”, izvođaču radova u sportskoj hali, sadašnja opštinska vlast mora da plati u roku od osam dana ili će joj biti blokirani svi računi.

Zanimljivo je da je na čelu “Montere”, 2008. godine, kada je posao sklopljen, bio Dragan Kopčalić, tadašnji stranački kolega Gorana Ješića iz DS.


Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je za Informer da neodgovornost i bahatost prethodne vlasti sada može da ugrozi funkcionisanje ove lokalne samouprave.

Gradnja sportske hale je počela 2008. godine i trebalo je da bude gotova za osam meseci zbog Univerzijade. Međutim, prošlo je deset godina i ona još uvek nije završena. Mi se maksimalno trudimo da te radove privedemo kraju, ali je problem što je napravljen niz grešaka i nepravilnosti od strane bivše opštinske vlasti, pre svega što je gradnja započeta na jednoj od najnižih tačaka Inđije, gde imamo konstantan problem sa podzemnim vodama. Uz to, prethodni čelnici opštine Goran Ješić i Petar Filipović su za halu potrošili 11 miliona evra, a moraće da se uloži još dva miliona kako bi se završila. To je mnogo veća suma od šest miliona koliko je trebalo da košta izgradnja ovog objekta – kaže Gak.

VLADIMIR GAK, PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA: Za dve godine 850 radnih mesta i osam investicija!

Zoran Sinko/Informer DN

Prema njegovim rečima, najveći problem za opštinu je dug prema firmi “Montera”, koji mora da se vrati u roku od osam dana.

Sudskom presudom dužni smo da “Monteri” isplatimo 2,2 miliona evra. Glavnica tog duga je 1.358.433 evra, a ostalo ide na zatezne kamate. Pokušaćemo da se nekako dogovorimo sa poveriocem, jer će nam u suprotnom blokirati račune i praktično paralisati opštinu. Neće moći normalno da rade ni vrtići ni Dom zdravlja… – upozorava Gak.

On kaže da je ovo samo jedan od primera bahatosti bivših predsednika opštine Gorana Ješića i Petra Filipovića.

Kada su me izabrali na ovu funkciju u junu 2016, dug opštine Inđija je bio neverovatnih 20 miliona evra. Koliko je to veliki novac za nas najbolje svedoči činjenica da je kompletan budžet opštine 14 miliona evra, i to sve sa platama i svim ostalim troškovima. Mi smo uspeli da vratimo pet miliona evra duga i vratićemo ceo dug jer smo doveli devet investitora. Međutim, bitno je da narod zna ko su Goran Ješić i Petar Filipović i šta bi oni da rade ako bi se vratili na vlast. Nastavili bi da se bogate i za sobom ostavljaju dugove – jasan je predsednik opštine Inđija.

Nezaposlenost 3%, asfalt do svake kuće

Nova vlast u Inđiji je za samo dve godine napravila veliki broj infrastrukturnih projekata, dovela niz stranih investicija i smanjila nezaposlenost.

– Ponosni smo na to što smo doveli devet investitora koji će zaposliti 950 ljudi, čime će nezaposlenost biti smanjena na tri odsto, što je čak ispod evropskog proseka. Uz to završavamo asfaltiranje 76 ulica, što je 44 kilometra puta. Asfalt će doći do svake kuće u našoj opštini, čime malo ko može da se pohvali. Tu je i najsavremenija pijaca i potpuno novi vrtić, koji će biti besplatan za svu decu. Takođe gradimo i kadrovske stanove, gde će mladi od 40 godina moći da žive i da kroz 22 godine postanu vlasnici, ali je uslov da rade na teritoriji naše opštine – objašnjava Gak.

OBRADOVIĆ POSTAO PREDMET PODSMEHA! Putinove službe ne rade dobro, pa je Boško rešio da objasni neke stvari predsedniku Rusije

TADIĆEVA SAVETNICA ISPROZIVALA SERGEJA: Kao pljuješ i vlast i opoziciju, a onda pitaš Đilasa kako je bilo!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here