– Naš dolazak na KiM je poruka građanima srpske nacionalnosti da imaju podršku Srbije i da želimo da budemo uz njih i da u ovim teškim trenucima kada se oni nalaze pod pritiskom i kada se Srbija nalazi pod pritiskom zbog KiM želimo da pokažemo jedinstvo i da naš narod koji živi na KiM nije ostavljen sam sebi – rekao je Vesić novinarima u Leposaviću, nakon sastanka sa predstavnicima te opštine.

Beograd.rs

Na sastanku je, kako je naveo, bilo reči o konkretnoj pomoći koju će Grad Beograd dati srpskim sredinama na KiM.

– Što se tiče same opštine Leposavić, mi ćemo, kao Grad Beograd, preuzeti obavezu da završimo bazen koji je ovde počeo da se gradi. Osim toga, u narednom periodu pomoćićemo i obnovu ustanova dečije i socijalne zaštite na teritoriji opštine Leposavić. Obezbedićemo i mašine za komunalna preduzeća koja rade na teritoriji te opštine kako bi mogla da funkcionišu bolje – naveo je Vesić.

Beograd.rs

On je istakao da će Grad Beograd kako za opštinu Leposavić, tako i za druge opštine na KiM u kojima žive Srbi u narednom periodu obezbediti da srpski narod svakog meseca ima mogućnost da gleda pozorišne predstave.

– Na taj želimo da pokažemo ljudima koji, uprkos svim pritiscima ostaju ovde, da nisu sami – naglasio je Vesić.

Dušan Milanović

On je podsetio da je Grad Beograd već pomagao opštini Leposavić, ulaganjem u rekonstrukciju pijace.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić je zahvalio delegaciji Beograda, koju predvodi zamenik gradonačelnika, što su posetili tu opštinu.

Dušan Milanović

– Danas je veliki dan za našu opštinu. Mi smo danas sa gospodinom Vesićem i njegovim saradnicima razgovarali o konkretnoj pomoći našem narodu i razvoju naše opštine – istakao je on.

Današnja poseta, dodao je, jasno pokazuje da srpski narod na KiM nije sam i da je država Srbija uz njih.

Pomoćnik direktora vladine kancelarije za KiM Miljan Ranđelović je zahvalio delegaciji grada Beograda što su posetili Leposavić jer su, dodao je, time dokazali da Grad Beograd i dalje kontinuirano pruža podršku srpskom narodu na KiM.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine Leposavić, Vesić je obišao hram Svetog Vasilija Ostroškog koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Ranije danas, Vesić je u predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Leposaviću podelio deci novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine.

Kako je predviđeno, Vesić će tokom dana posetiti i Kosovsku Mitrovicu, a večeras će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Dušan Milanović

Sa Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Bule Goncić, direktor JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Ðorđević, direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.

(FOTO) VESIĆ NA SEVERU KiM: Podelio paketiće deci iz Leposavića!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here