Vesić je izjavio da današnja poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji predstavlja podršku Beograda srpskom narodu na KiM kako bi opstao na svojim ognjištima i izdržao sve pritiske kojima je izložen.

Zamenik gradonačelnika Beograda posetio je opštinu Leposavić, gde je mališanima u predškolskoj ustanovi “Naša radost“ podelio paketiće.

Tanjug

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

– Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo – rekao je Vesić.

Beograd.rs

Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

– Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje – istakao je Vesić.

Tanjug

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jednstveni i sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

Beograd.rs

– To jedinstvo nije bas bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese – rekao je Vesić i mališanima požleo srećnu novu godinu.

Beograd.rs

Osim poklona, za mališane je održana i interaktivna predstava “Novogodišnja bajka“ u kojoj je učestvovao naš poznati glumac Svetislav Bule Goncić.

Beograd.rs

Vesić će se tokom dana sastati sa predsednicima opština Leposavić i Kosovska Mitrovica Zoranom Todićem i Goranom Rakićem, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda razgovaraće sa čelnicima srpskih opština o projektima na severu Kosova i Metohije koje će podržati Grad Beograd kao i o pomoći javnim preduzećima u srpskim opštinama koju mogu da pruže beogradski komunalci.

Beograd.rs

Vesić će posetititi i hram Sv. Vasilija Ostroškog u Leposaviću, položiti cveće na spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i razgovarati sa građanima.


Goran Vesić će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Tanjug

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda, Damir Handanović, direktor CEBEF, Svetislav Bule Goncić, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, Dragan Ðorđević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća”, Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis” i Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda.

VATROMET ISPRED HRAMA, KONCERTI ŠIROM SRBIJE, VESELO I NA KIM ZA SRPSKU NOVU GODINU!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here