Američki predsednik Donald Tramp korak po korak ukida podršku Albancima i Srbija će, pre nego što bilo ko misli, dobiti priliku da povrati suverenitet u svojoj južnoj pokrajini!

Ovo tvrdi kanadski novinar i analitičar srpskog porekla Džon Bosnić, koji ističe da Beograd nikako i ni po koju cenu ne sme da prizna nezavisnost lažne države. Prema njegovim rečima, američke trupe će se posle odlaska iz Sirije povući i sa Kosova, nakon čega će Srbiji biti mnogo lakše da vrati kontrolu nad teritorijom.

Nema više Klintona


Bosnić kaže da su Albanci sa Kosova porazom Klintonovih na izborima izgubili bezrezervnu podršku SAD.

Srbija ne sme da prizna Kosovo! Donald Tramp korak po korak ukida podršku Albancima i Srbi će uskoro dobiti priliku da povrate suverenitet u svojoj južnoj pokrajini. Albanci su porazom Klintonovih izgubili podršku SAD. Nakon povlačenja trupa iz Sirije uslediće i povlačenje Amerikanaca sa Kosova. Posle njihovog povlačenja sa Kosova Srbija će lako da vrati kontrolu nad svojom teritorijom – objašnjava Bosnić, koji je gostovao u emisiji “Srpska priča”. On dodaje i da su najave o “velikoj Albaniji” potpuno nerealne.

MILAN MIŠIĆ

ANALITIČAR

Ovo je samo Bosnićevo slobodno novinarsko uverenje. Zasad nema naznaka da se menjaju osnove američkog pristupa da je secesija Kosova samo završetak raspada bivše Jugoslavije.

Nema šanse da Albanija anektira Kosovo i Metohiju. Takve stvari ni Hitler nije uspeo da sprovede! Poput Hitlerovog anšlusa, na isti način završiće se i albanski anšlus, dakle samoubistvom i razaranjem Albanije. Ne postoji zemlja u regionu koja iskreno podržava Albaniju, a Albanci svojim projektom ‘velike Albanije’ ulaze u sukob sa Grčkom, Makedonijom, Bugarskom, Srbijom i Crnom Gorom… – podvlači Bosnić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, komentarišući ove navode, kaže da bi država morala da ozbiljno i realno razmotri sve opcije.

Mislim da SAD sve manje podržavaju Prištinu. Ukoliko bi Donald Tramp dobio drugi mandat, sasvim je realno da lažna država Kosovo ne bi više imala iza sebe Ameriku. Naravno, Srbija ne treba da ide u krajnost, jer nam novi rat ne treba. Treba čekati da Albanci izgube podršku Vašingtona i da to shvate, kako bismo onda ušli u konkretne pregovore u kojima bismo morali d

printscreen

Džon Bosnić

a dobijemo kompromis. Treba pažljivo izabrati momenat ulaska u pregovore i dobiti ustupke. Na kraju, ne daj Bože, rat jeste opcija samo ako Srbiji preti gubitak svega – podvlači Anđelković.

Svet menja stav

Profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić smatra da se stav sveta prema Kosovu i Albancima značajno menja.

NEBOJŠA ČOVIĆ

Specijalni sud za zločine OVK biće pritisak da se pokrene dijalog između Beograda i Prištine. Međunarodna zajednica više nema nikakvu šargarepu koju može da ponudi Beogradu i Prištini.

Predsednik Aleksandar Vučić i srpska diplomatija uradili su ono što se do juče činilo nemogućim. Najradikalnija promena je došla iz Vašingtona, u stavu SAD, što se videlo i iz pisma predsednika Donalda Trampa predsedniku Vučiću i Hašimu Tačiju. Amerika kaže da će podržati svaki dogovor Beograda i Prištine. Činjenica da je formiran Sud za ratne zločine OVK i da će se neki ljudi, koji su se do juče činili nedodirljivim i koje je deo svetske javnosti doživljavao kao heroje i borce za slobodu, suočiti sa sudom i dokazima dovoljno govori o promeni stava svetske javnosti prema onome što se dešavalo na Kosovu i Metohiji – zaključuje Dragišić.

MILENA IVANOVIĆ ZA INFORMER: Mene i mog sina targetiraju gore nego Olivera, AKO NAM SE NEŠTO DESI, ONI ĆE BITI KRIVI!

Ljimaj: Tražimo od EU specijalni sud za Srbe!

Fatmir Ljimaj, zamenik premijera lažne države Kosovo i jedan od bivših vođa terorističke OVK, najavio je da će Priština tražiti od Evropske unije da formira specijalni sud za zločine koje su počinili Srbi.

– Tražimo specijalni sud sa internacionalnim sudijama koji će istražiti sve masakre koji su se desili na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine. To će biti i jedna od tema u nastavku dijaloga Beograda i Prištine – istakao je Ljimaj.

LAZANSKI: Amerika je dobila hladni rat, RAZORILA SRBIJU, stavila Evropu u džep – A ONDA SE POJAVIO PUTIN!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here