Memorandum BOING navodno je nastao u junu 1999. godine, a prema onom kako stoji u dokumentu njegov idejni tvorac je Bošnjački institut “Adil Zulfikarpašić”.

Bosanski portal “Dnevnik”, koji je objavio sporni dokument, ograđuje se od sadržaja dokumenta i naglašava kako nisu sigurni u autentičnost samog Memoranduma BOING, ali ga objavljuju pošto neverovatno korespondira sa trenutnim političkim i društvenim prilikama u BiH.

PUTIN STIŽE, RUSKI SPECIJALCI BLINDIRAJU BEOGRAD! Objavljen put kojim će se predsednik Rusije kretati, pretresaju se sve sumnjive osobe, a evo šta će se desiti sa INTERNETOM NA DAN POSETE!

Takođe, naglašavaju da ukoliko je Memorandum BOING napisan post festum, onda je reč o vrhunskoj analizi, a ukoliko je u pitanju plan, onda se zaista uspešno i vrhunski sprovodi, te “Dnevnik” odaje priznanje njegovom autoru.

Memorandum BOING je zapravo platforma za razvoj bošnjačke unitarističke i centralističke ideje kojom se bosanski Hrvati pretvaraju u nacionalnu manjinu.

(VIDEO) RAT TAČIJA I HARADINAJA DOSTIGAO VRHUNAC, SRBIJA U NIKAD BOLJOJ POZICIJI: Raskol među Albancima zbog Kosmeta!

Neke od ključnih teza Memoranduma BOING su umanjivanje odgovornosti Bošnjaka za zločine nad Hrvatima u BiH, osiguravanje Bošnjacima dugotrajnog i apsolutnog statusa žrtve kroz montirane sudske postupke, zagovaranje modela građanske države, budući da su Bošnjaci većinski narod.

Takođe, navedeno je i kako bi bošnjački političari pred međunarodnom zajednicom trebalo da glume da su za izmene Izbornog zakona BiH i da argumente Hrvata i Srba u BiH proglašavaju za fašističke i separatističke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here