Nakon početnog vođstva favorizovanih “galskih petlova” izabranici Nenada Peruničića su se konsolidovali i imali vođstvo sve do 24. minuta kada su Francuzi preko Remilija stigli do prednosti od 11:9.

Od tog momenta oni nisu ispuštali vođstvo, koje je do poluvremena u nekoliko navrata dolazilo do plus četiri, a zaustavilo se na tri razlike (15:12) pred odlazak na odmor zahvaljujući urnebesnom golu Mošića.

Reuters

U nastavku potpuno ista slika iz drugog dela prvog poluvremena, Srbija je bila nemoćna pred jakom i dobro organizovanom Francuskom pa se u postavljalo pitanje samo sa kolikom razlikom će se završiti utakmica u korist “galskih petlova”.

Reuters

U završnih desetak minuta prednost Franuza je išla i do visokih 11 razlike sa kojom se i završilo.

Najefikasniji kod Francuza bili su Remili i Fabregas sa po pet pogodaka, dok je Srbiju predvodio Bogdan Radivojević sa jednim više.

Srbija nakon dva kola je ostala na jednom bodu stečenom u uvodnom remiju protiv Rusije, a u narednom kolu igraće u ponedeljak protiv Brazila koji je nešto ranije poražen od Nemačke sa 34:21, dok je prethodno je Rusija slavila protiv Koreje sa 34:27.

Poredak na tabeli grupe A posle zavšenog drugog kola je takav da su Nemci prvi sa četiri boda, koliko imaju i drugoplasirani Francuzi. Prate ih Rusi sa bodom manje, Srbija je sa jednim bodom četvrta, dok su najlošije rangirani Brazil i Koreja koji su ostali na nuli.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here