Popović i Čepurin su ocenili da veliki potencijal za saradnju, pored oblasti energetike, poljoprivrede, trgovine, postoji u oblasti inovacija, tehnološkog razvoja i digitalne ekonomije.

“To će sigurno biti jedna od važnih tema tokom razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina”, istakli su Popović i Čepurin.

Dvojica sagovornika istakli su zadovoljstvo zbog brojnih i značajnih sporazuma koji će dve zemlje potpisati tokom posete predsednika Putina Srbiji.

Popović i Čepurin su ocenili da je to dokaz izvanrednih međudržavnih odnosa Srbije i Rusije, ali i zalog za razvoj najbolje političke i ekonomske saradnje u budućnosti.

– Srbija vidi Rusiju kao jednog od svojih najvažnijih strateških partnera – naveo je Popović.

mbpi.gov.rs

On je istakao da je Rusija uvek pružala najsnažniju podršku zaštiti ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.

– Rusija nas podržava u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta po pitanju Kosova, kao i u očuvanju Republike Srpske – naveo je Popović.

On je poručio da je srpski narod zahvalan Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci u očuvanju srpskih nacionalnih interesa “uvek kada je to za Srbiju bilo najvažnije i najpotrebnije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here