U veoma opširnom postu, Kurti smatra da bi Tači trebalo da ode u Hag i da svojim rečima, argumentovano i sa činjenicama odbrani, kako kaže, oslobodilačku borbu pripadnika tzv. OVK, Albanaca i da objasni kosovsku istoriju.

Lider Samoopredeljenja smatra da bi Tači trebalo da se pridruži desetorici komandantana i pripadika tzv. OVK, koji su već dobili pozive tog suda.

On je Tačija optužio da je zanemario i izdao sva postignuća i uspehe koje je Priština ostvarila zahvaljujući “žrtvama albanskog naroda i OVK, te pomoći medjunarodnih prijatelja”.

– Zatvor nije tragedija, a nije ni smrtonosan. Posebno ovaj u Hagu to nije. Verujem da su vam Ramuš, Fatmir i Batoni rekli: ima TV, dobra hrana tri puta dnevno, rekreativne sale i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi Hašime – poručio je Kurti.

On smatra da bi Tači trebalo da ode i zbog toga da ne bi predao Kosovo, kako kaže, “ruskoj geostrategiji i taktici Srbije”

S druge strane, kosovski advokat Toma Gaši izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv. Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu.

Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove Specijalnom sudu, ako ga taj sud nije pozvao”, rekao je Gaši i dodao da “ako Tači bude meta Specijalnog suda, dobiće poziv i on to ne može izbeći”.

HARADINAJ I TAČI IDU U HAG?! Izveštaj Dika Martija ZAVIO ŠIPTARE U CRNO! Panika na Kosovu – NEMA NEDODIRLJIVIH!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here