– Oni to ne kriju, oni sami kažu da je njihova spoljna politika američka spoljna politika, da oni vole Amerikance više nego što Amerikanci sami sebe vole – rekao je Lazanski gostujući na Prvoj televiziji.

Kada se sve pogleda i uzme u obzir, ono što je prikazano na jučerašnjoj ceremoniji nije nimalo naivno, ističe Lazanski.

– Ovo je samo pravno-formalno, iz njihove vizure gledano, preimenovanje iz KBS u vojsku Kosova. Malo sam pogledao taj njihov budžet, nije to baš naivno – 100 miliona. Ako je naš vojni budžet 600 miliona na 30.000, 28.150 pripadnika Vojske Srbije, a njihov je 100 miliona na 5.000, onda je to jako veliki budžet. To znači da će biti plate, oni će sigurno stimulisati da uđe profesionalna vojska, da se što više ljudi prijavi. Oni već sad imaju 2.500 ljudi, imaju jako veliki kontigent mladih ljudi. Drugo, oni će dobiti vojnu pomoć od Amerikanca, dobili su te hamere, dobiće u naoružanju. Naravno, oni se ne mogu meriti sa vojnim potencijalom Srbije – rekao je Lazanski.

RUSI OTKRILI: Savet bezbednosti UN o Kosovu u ponedeljak, ZAPAD TRAŽI ZATVORENU SEDNICU!

Međutim, kaže da Priština u hangarima već ima teško naoružanje.

– Imaju ono što su uzeli od naoružanja bivše OVK i ono što su dovukli iz Albanije 1998. godine. Ima tu i topova, neće oni to naravno pokazivati, ali to postoji. I dobiće po sistemu kaskade, a sistem kaskade je da bogatije zemlje NATO poklanjaju zemljama koje nisu toliko ekonomski moćne naoružanje i vojnu opremu koja nije prve kategorije, ali je još dobra – kaže Lazanski.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

On objašnjava da Priština neće odmah doneti odluku da upadne na sever Kosova, već da će se to desiti suptilno, kroz pojedinačne incidente, patrole i isticanjem znamenja vojske Kosova, što će u psihološkom pogledu za Srbe biti crveni alarm, prenosi B92.

NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije može da odgovori svim izazovima, GRAĐANI NE TREBA DA BRINU ZA BEZBEDNOST!

– Oni ako se ne varam imaju specijalne savetnike iz američkih timova za propagandno psihološko delovanje koji su dole na Kosovu. Pogledajte njihovu obuku, juče su prilikom te njihove inauguracije prikazali su, doduše to je reklamni film, prvi pilot helikoptera za ”Blek Hok” je Albanac koji je završio obuku u Americi, sigurno nije leteo na Kosovu. Pogledajte njihove oficire koji su u jedinicama kosovske vojske, to su sve američki oficiri koji govore i albanski jezik i engleski i to većina. Ono što sam ja video – nije naivno, nemojte da se zavaravamo. Kad dostignu tih 5.000 to su već dve teške brigade. Njihov cilj – etnički čisto Kosovo – rekao je Lazanski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here