Kako je najavljeno na jučerašnjem sastanku ministra Ružića i novog šefa Misije Saveta Evrope Tobiasa Flesenkempera, Savet Evrope će podržati dalje jačanje kapaciteta na lokalu sa još četiri miliona evra od januara sledeće godine.

Konkretne podrške u reformi nam mnogo znače, posebno na lokalu – istakao je ministar, podsećajući da opštine i gradovi imaju najviše obaveza u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i kada je reč o primeni reforme javne uprave, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je kazao da je kroz prethodnu fazu podrške obučeno 1400 službenika na lokalu čime će se doprineti ujednačenom postupanju uprave prema građanima, bez obzira na to gde se nalaze.

Saradnja je ocenjena kao plodotvorna, a Samardžić-Marković je rekla da postoji niz drugih aktivnosti u kojima može da se unapredi saradnja Republike Srbije i Saveta Evrope, i to u pogledu očuvanja kulturne baštine i promocije manjinske politike, te je na sastanku dogovoreno da se sa realizacijom tih aktivnosti započne u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here