Martinović je rekao da je Patrik Ho, inače, kako kaže, bliski saradnik Vuka Jeremića osuđen od strane porote Okružnog suda u Njujorku koja ga je proglasila krivim za sedam od osam tačaka optužnice za pranje novca.

Kako je rekao, maksimalna kazna za svaku tačku otpužnice iznosi od dve do 20 godina zatvora, a izricanje presude je zakazano za 15.mart 2019.godine.

– Pročitaću deo onoga što je rekao sudija Džefri Berman vezano za Patrika Hoa. Patrik Ho je sada osuđen za isplaćivanje nekoliko miliona dolara mita stranim liderima Čadu i Ugandi kao deo njegovog plana da obezbedi nefer poslovnu prednost za jednu energetsku kompaniju vrednu više milijardi dolara – rekao je Martinović.

JEREMIĆEV PAJTAŠ PATRIK HO PROGLAŠEN KRIVIM! Preti mu do 20 godina zatvora za svaku od sedam tačaka optužnice!

Njegovi uporni napori da korumpira strane lidere, kako kaže, nisu bili obični poslovi već krivična dela koja su za cilj imala da podriju ravnopravnost na međunarodnim tržištama.

Vest je, prema oceni Martinovića, važna za garđane Srbije, jer je Jeremić bio posrednik između Patrika Hoa i njegovih poslovnih partnera iz Čada, Ugande i drugih svetskih zemalja dok je bio predsedavajući Generalne skupštine UN.

– Nadam se da takav čovek više nikada neće predstavljati Srbiju na bilo kom Međunarodnom forumu – rekao je Martinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here