Dodik je istakao da na nivou BiH zastupa interese Republike Srpske, u kojoj je i biran.

Dodik je naglasio da je potrebna koordinacija i usaglašavanje u Srpskoj o svim važnim pitanjima.

– Sve segmente koordinacije srpskih predstavnika treba pojačati. Želimo novi pristup i novu praksu i dogovore o svim važnim pitanjima, kao što je i ovo jučerašnje u vezi s NATO – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je delegiran da zastupa interese Republike Srpske, te da je Srpska mesto gde treba da bude osnova za kreiranje politika.

Takođe naglasio je da je spreman da pitanje spoljnopolitičkog predstavljanja pokrene na sednici Predsedništva BiH te da se po tom pitanju sve radi u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Dodik je izjavio da Predsedništvo može imati puni kapacitet pod uslovom da na svim sastancima kojima prisustvuje bude istaknuta zastava Republike Srpske, a ako to ne bude učinjeno, neće biti ni sednica Predsedništva.

DODIK BEZ PARDONA: Nisam došao u Sarajevo da budem ikebana, zastava RS mora biti tamo gde sam ja!

– Nisam otišao tamo da primam platu i da budem ikebana. Praksa pravljenja ikebana od srpskih članova u različitim telima biće prekinuta. Ne osporavam zastavu BiH, ali zastava Republike Srpske mora biti tamo gde sam ja – rekao je Dodik.

Željka Cvijanović, predsednik RS, je na sastanku sa Miloradom Dodikom, predsedavajućim Predsedništva BiH, dostavila predlog ljudi koji će raditi u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH i naglasila da će biti odabrani oni koji će u spoljnoj politici BiH štititi interese Srpske, a neće raditi na štetu drugih u BiH.

ŠIPTARI NAM OTIMAJU GUSLE: Ambasador Albanije pokrenuo inicijativu u UNESKU, podržale ga Hrvatska Crna Gora i BiH?!

Cvijanovićeva je istakla da će u narednom periodu biti povučeni svi Srbi iz 16 diplomatsko-konzularnih predstavništava i ambasada BiH, među kojima su Japan, Bugarska, Izrael, Švajcarska, Kanada, Grčka, Rumunija, Češka, Egipat, Slovenija, Srbija, Crna Gora, OEBS, Frankfurt i Instanbul, nakon čega će uslediti imenovanje novog kadra koji će predstavljati i interese Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here